Studenti, prijavite se za ostvarivanje prava na financiranje troškova prijevoza

Varaždinske vijesti | 5.10.2016. u 17:02h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska je županija objavila Javni poziv svim redovitim studentima s njezinog područja da do 15. studenoga podnesu prijave za ostvarivanje prava na financiranje troškova prijevoza za akademsku godinu 2016/17.

Pravo na podnošenje prijave imaju redoviti studenti koji studiraju na visokim učilištima u Hrvatskoj ili inozemstvu, državljani su Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području Varaždinske županije najmanje 12 mjeseci u trenutku predaje prijave i da im je udaljenost od mjesta prebivališta do mjesta studiranja veća od 5 kilometara.

U svrhu prijave, studenti moraju poštom dostaviti čitko ispunjeni obrazac prijave, potvrdu o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu i presliku osobne iskaznice, a ukoliko studiraju u inozemstvu traži se da prilože i presliku kartice žiro-računa otvorenog u Vaba banci ili Zagrebačkoj banci.

Studenti koji su pravo na financiranje prijevoza ostvarili u prethodnoj akademskoj godini, ove godine dostavljaju samo potvrdu o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu koju izdaje visoko učilište.