Javni gradski prijevoz: Od 1. studenog najavljene nove linije gradskim busekima

| 21.10.2021. u 15:35h | Objavljeno u Aktualno

Vijećnici Damir Laljek (HDZ) i Mirjana Kolarek-Karakaš (NS Reformisti), na jučeršnjom aktualnom satu 5. sjednice Gradskog vijeća, javili su se s temom vezano za javni prijevoz gradskim busevima.

Laljek smatra da bi se subvencija za učenike iz prigradskih naselja koji koriste javni prijevoz trebale povećati sa 150 na 200 kuna dok je Kolarek-Karakaš naglasila nezadovoljstvo građana s postojećim linijama.

- Mi imamo novi cijenik i po tome je cijena karte 160 kuna mjesečno. Ako je subvencija sada na 150 kuna, napravit ćemo da podignemo na 160 kuna pa da učenici imaju mjesečnu kartu. To možemo napraviti. Zatrpani smo mailovima prijedlozima i željama za promjenu voznih redova gradskih buseka. Žao mi je da prijašnja uprava nije konzultirala ravnatelje škola jer su postojale rupe kod šestog i sedmog sata i učenici nisu mogli ići na taj prijevoz. Ja sam dobio novi prijedlog cijenika i vjerujem da ćemo od 1. studenog dati odobrenje da se promijeni vozni red - istaknuo je gradonačelnik Neven Bosilj te najavio da će se još slušati želje građana i unositi promjene po potrebi.