Javni bilježnici 25. listopada otvaraju vrata građanima

Varaždinske vijesti | 23.10.2017. u 08:40h | Objavljeno u Aktualno

Povodom Europskog dana pravosuđa, 25. listopada, Hrvatska javnobilježnička komora organizira Dan otvorenih vrata, manifestaciju s nizom aktivnosti kojima je cilj upoznati javnost sa svojim radom i ulogom u zaštiti prava ranjivih osoba i unaprijeđenju hrvatskog pravosuđa.

"Zaštita prava ranjivih osoba" središnja je tema ovogodišnje manifestacije, a ona se prvenstveno odnosi na zaštitu prava starijih osoba koje su u pojedinim slučajevima žrtve imovinskih prevara putem ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju zbog čega će javni bilježnici posjetiti domove i udruge umirovljenika diljem Hrvatske kako bi ih upoznali s prednostima i nedostacima svakog ugovora, te na što treba obratiti pažnju prilikom sklapanja ugovora.

Javnobilježnički zbor Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije Hrvatske javnobilježničke komore tako će između 25. i 27. listopada organizirati niz izlaganja o javnobilježničkoj službi i zaštiti ranjivih osoba u domovima umirovljenika i udrugama umirovljenika u Varaždinu, Čakovcu, Ivancu, Novom Marofu, Đurđevcu, Križevcima i Koprivnici.

Usto, na Europski dan pravosuđa hrvatski javni bilježnici će od 11 do 13 sati otvoriti vrata svojih ureda građanima koje pozivaju da ih posjete i upoznaju se s radom ove javne službe, ostavinskim postupcima i mogućnostima sklapanja ugovora u obliku i uz sredstva osiguranja koja praktički isključuju mogućnost naknadnog spora i dodatnih troškova.

Označeno u