Javite se, vjerujete li u Varteks i Nenadu Bakiću

vv | 10.3.2019. u 16:15h | Objavljeno u Aktualno

Nenad Bakić, čini se, ne misli više trošiti (samo) svoj novac u Varteksu. Institucionalne investitore, kao što su banke i investicijski fondovi, zatim strateške ulagače čije je poslovanje isto ili kompatibilno s njegovim poslovanjem kao i sve ostale pravne i fizičke osobe, Varteks je u petak pozvao da iskažu interes za sudjelovanje u postupku povećanja temeljnog kapitala i/ili izdavanju zamjenjivih obveznica tog najvećeg hrvatskog tekstilnog pouzeća, bilo uplatama u novcu, bilo pretvaranjem dospjelih potraživanja u temeljni kapital  pri izdavanju novih dionica.

Kako se objašnjava, konačna cijena dionica i obveznica, uvjeti zamjene obveznica u dionice, rok dospijeća, kao i svi drugi uvjeti relevantni za ulagatelje, biti će definirani naknadnim odlukama temeljem kojih će se na upis i uplatu dionica, odnosno zamjenjivih obveznica pozvati samo oni ulagatelji, koji su iskazali svoj interes. Naravno,  odluka o povećanju temeljnog kapitala, odnosno odluka o izdavanju zamjenjivih obveznica, donijet će se isključivo pod pretpostavkom da postoji interes ulagatelja za sudjelovanje u dokapitalizaciji i/ili izdavanju zamjenjivih obveznica.

-Svrha ovog Poziva je ispitivanje zainteresiranosti potencijalnih ulagatelja i ozbiljnosti istih, s ciljem potencijalnog organiziranja izdanja novih vlasničkih (dionica) i dužničkih vrijednosnih papira (zamjenjivih obveznica), sukladno Zakonu o tržištu kapitala, navodi se u pozivu koji je upućen i postojećim dioničarima Varteksa da, kao potencijalni ulagatelji, iskažu svoj interes za povećanje temeljnog kapitala, razmjerno svojem sadašnjem sudjelovanju u vlasničkoj strukturi, sukladno pravu utvrđenom u odredbi čl. 308. Zakona o trgovačkim društvima.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci