Javite se: FOI pruža pomoć svojim studentima iz područja pogođenog potresom

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.12.2020. u 20:29h | Objavljeno u Aktualno

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu na inicijativu Studentskog zbora FOI-ja organizira izravnu pomoć za studentice i studente FOI-ja i njihove najbliže na području pogođenom potresom.

- Studentski zbor će uz potporu Uprave FOI-ja u narednim danima osobno kontaktirati svaku studenticu i studenta na području Siska, Petrinje Gline i okolnih potresom pogođenih mjesta i na temelju njihovih potreba nastojati im osigurati potrebnu pomoć i potporu - kažu iz FOI-ja, dodajući da se možete javiti i direktno na facebook stranicu Studentskog zbora FOI-ja ili na mailove: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Fakultet organizacije i informatike izvodi stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) u Sisku, a sa područja pogođenim potresom na svim studijskim smjerovima FOI-ja studira oko 200 studenata.

- FOI je odlučio pružiti direktnu potporu svojim studentima, na način da će uskoro donijeti odluku o smanjenju školarina i troškova studiranja za studente Fakulteta organizacije i informatike iz područja zahvaćenih potresom te izaći u susret studentima vezano uz rokove kolokvija i ispita koji su inicijalno bili planirani početkom siječnja. Sve potrebne informacije bit će dostupne putem mrežnih stranica, društvenih mreža, ali i direktnim pristupom prema studentima - izjavila je dekanica prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Fakultet organizacije i informatike ima organizirano i Psihološko savjetovanje na daljinu, a kojeg provodi psihologinja prof. dr. sc. Violeta Vidaček-Hainš, pa pozivaju sve studente koji imaju potrebu razgovarati o novonastaloj situaciji, emocijama i kvalitetnim načinima suočavanja s postojećom situacijom da se jave. Svi kontakt podaci dostupni su na FOI mrežnim stranicama.