Izlaze li na ulicu ponovno pravosudni policajci?

| 6.11.2022. u 18:45h | Objavljeno u Aktualno

Koliko dugo možemo izdržati, raditi a da ne pogriješimo, paziti da ne ugrozimo svoje ili zdravlje osoba s kojima radimo? Koliko smo plaćeni i cijenjeni za svoj rad? Kakvi su uvjeti da uspješno i odgovorno budemo pravosudni policajci, državni službenici ili namještenici? Koliko će nas uopće ostati jer stariji su dočekali svoje starosne mirovine a mladih nema?

Pitaju se to u Sindikatu pravosudne policije Hrvatske, čije je čelništvo nezadovoljno povišicom od šest posto.

-Odgovore na neka od ovih postavljenih pitanja čekamo godinama. Čekamo, da konačno netko u Ministarstvu pravosuđa i uprave ili Upravi za Zatvorski sustav i probaciju prihvati realne činjenice da su zatvori i kaznionice pune zatvorenika, da je ogroman obim poslova, da nedostaje veliki broj pravosudnih policajaca, da su plaće mizerne i da se prestane štedjeti na pravosudnoj policiji, navode u SPPH-u, dodajući da „država financira, neposredno, djelovanje reprezentativnih sindikata, odnosno pogoduje se sindikatima potpisnicima Kolektivnog ugovora na način da će Vlada prisiljavati državne službenike i namještenike da moraju biti članovi jednog od dva reprezentativna sindikata državnih službi jer u protivnom neće imati pravo na dodatak na plaću, koji će se kroz Dodatak Kolektivnog ugovora regulirati, i to isključivo samo za potpisnike Kolektivnog ugovora“.

Jedino, kako naglašavaju, Sindikat pravosudne policije Hrvatske koristi svaku mogućnost kroz javno obraćanje da ukaže na probleme koje ima pravosudna policija.  

-Predsjedništvo Sindikata pravosudne policije Hrvatske, u cilju rješavanja trenutnih problema koje imaju naši članovi, pravosudni policajci i drugi, razmišlja o pokretanju industrijskih akcija, možda prvo ispred ustanova a onda i zajednički prosvjed na nekom većem prostoru. Provest ćemo i anketu među članovima. O zahtjevima SPPH na vrijeme ćemo izvijestiti članstvo, ministra pravosuđa i uprave, kao i javnost, navode.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci