Izglasana prodaja zemljišta u Brezju: "Nova investicija označava nastavak industrijskog restrukturiranja"

MGA/VV | 20.8.2020. u 15:00h | Objavljeno u Aktualno

Članovi Gradskog vijeća Grada Varaždina na današnjoj sjednici održanoj elektroničkim putem izglasali su Odluku o prodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje tvrtci Adimo, sa sjedištem u Zagrebu.

Za Odluku kojom Grad Varaždin prodaje 7.501 kvadratni metar građevinskog zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje po cijeni od 20,00 €/m2 glasovao je 22 vijećnika dok troje vijećnika nije sudjelovalo u izjašnjavanju.

O rezultatima glasovanja te o značaju te investicije izjavu je dao gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok:

- Svi oni vijećnici koji su pristupili glasovanju jednoglasno su poduprli ovu investiciju! Dakle riječ je o jednoj vrlo važnoj investiciji ne samo zbog toga što se radi o informatičkoj industriji i o tvrtki koja već radi i posluje u Varaždinu i koja se sada širi i zapošljava mlade inženjere, nego i zbog toga što je to upravo početak onog projekta o kojem smo govorili, a to je pretvaranje Brezja u jednu veliku industrijsku zonu. Ja se usuđujem reći u najveću industrijsku zonu takvog tipa. Tu idemo s novim tehnologijama, s informatičkom industrijom, s industrijom solarnih panela, industrijom za potrebe zaštite okoliša, metalskom industrijom i industrijom usluga.

Prema tome, to je sigurno jedna zona koja će Varaždin u nekakvom smislu industrijskog restrukturiranja podići i zaposliti mlade ljude. To nije važno samo zbog ovih tvrtki koje već rade nego i zbog onih koje tek planiraju doći, već su poslale pismo namjere ili su usmeno izrazile interes da se natječaj raspiše. To je također jedna odluka u kojoj smo malo promijenili cijenu u odnosu na bivšu vlast. Tamo je cijena bila prije 16 eura, a sada je cijena nešto veća – 20 eura. I kad uzmete cijelu tu zonu i ako je uspijemo pretvoriti u industrijsku zonu, mi ćemo zapravo kompletan trošak obrade i zbrinjavanja bala, i ako nam pomogne fond i država, uspjeti zapravo pokriti prodajom zemljišta. Svi oni multiplikativni efekti, od primjerice komunalnih doprinosa i doprinosa iz plaća zaposlenih bit će potpuni benefit za građane Varaždina. I ne na kraju, najveći benefit je industrijsko restrukturiranje, činjenica da je tu riječ većinom o informatičkim tvrtkama – izjavio je gradonačelnik Ivan Čehok.

Nagovijestio je mogućnost da se već u devetom mjesecu potpišu ugovori s tvrtkom čije je sjedište u Švicarskoj nakon čega će vrlo brzo biti izdana građevinska dozvola.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci