"Izdavanje uporabne dozvole je u tijeku, čeka se provjera otklanjanja nedostataka" Foto: Krešimir Đurić

"Izdavanje uporabne dozvole je u tijeku, čeka se provjera otklanjanja nedostataka"

| 25.2.2021. u 14:00h | Objavljeno u Aktualno

- Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Varaždina zaprimio je zahtjev za izdavanje uporabne dozvole za cestovni prijelaz Brezje – pruge Zaprešić Čakovec od strane investitora HŽ Infrastruktura d.o.o. na čestici č.k.br. 4084/1 k.o. Varaždin. Postupak izdavanja uporabne dozvole je u tijeku. Obavljen je tehnički pregled, a trenutno se čeka provjera otklanjanja nedostataka. Nakon otklanjanja nedostataka, izdat će se uporabna dozvola za navedeni pružni prijelaz - odgovorili su nam iz Grada Varaždina na pitanje jesu li zaprimili zahtjev vezan uz puštanje u uporabu željezničko-cestovnog prijelaza u Cehovskoj ulici u Varaždinu.

Naime, nedavno su nam iz HŽ Infrastrukture odgovorili da je "u tijeku ishođenje uporabnih dozvola od strane nadležnog upravnog odjela Grada Varaždina i Agencije za sigurnost željezničkog prometa".

>> Pružni prijelaz u Cehovskoj: Radovi počeli prije godinu dana, čeka se - uporabna dozvola

No, iz Agencije za sigurnost željezničkog prometa jučer su nam odgovorili da još nisu zaprimili zahtjev za puštanje u uporabu ŽCP Brezje u Cehovskoj ulici, pa samim tim nisu ni započeli proces provjere/ocjene koji prethodi izdavanju odobrenja za puštanje u uporabu ovog infrastrukturnog podsustava.

>> Prijelaz u Cehovskoj još uvijek bez polubranika, nadležna agencija nije ni zaprimila zahtjev

- Po zaprimanju zahtjeva započet ćemo postupak provjere/ocjene dostavljene dokumentacije (uz zahtjev) te, ako budu ispunjeni svih sigurnosni zahtjevi, donijeti odobrenje sukladno Zakonu o sigurnosti i interoperabilnosti željezničkog sustava i "Vodiču za podnošenje zahtjeva za izdavanje odobrenja za puštanje u uporabu infrastrukturnih podsustava". O ovome ćemo obavijestiti HŽ-Infrastrukturu kao odgovornog upravitelja infrastrukture koji je nadležan za dostavu zahtjeva za puštanje u uporabu predmetnog ŽCP-a, tj. dijela signalno-sigurnosnog i prometno-upravljačkog podsustava - dodali su iz Agencije.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci