"Izdavanje uporabne dozvole je u tijeku, čeka se provjera otklanjanja nedostataka" Foto: Krešimir Đurić

"Izdavanje uporabne dozvole je u tijeku, čeka se provjera otklanjanja nedostataka"

| 25.2.2021. u 14:00h | Objavljeno u Aktualno

- Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Varaždina zaprimio je zahtjev za izdavanje uporabne dozvole za cestovni prijelaz Brezje – pruge Zaprešić Čakovec od strane investitora HŽ Infrastruktura d.o.o. na čestici č.k.br. 4084/1 k.o. Varaždin. Postupak izdavanja uporabne dozvole je u tijeku. Obavljen je tehnički pregled, a trenutno se čeka provjera otklanjanja nedostataka. Nakon otklanjanja nedostataka, izdat će se uporabna dozvola za navedeni pružni prijelaz - odgovorili su nam iz Grada Varaždina na pitanje jesu li zaprimili zahtjev vezan uz puštanje u uporabu željezničko-cestovnog prijelaza u Cehovskoj ulici u Varaždinu.

Naime, nedavno su nam iz HŽ Infrastrukture odgovorili da je "u tijeku ishođenje uporabnih dozvola od strane nadležnog upravnog odjela Grada Varaždina i Agencije za sigurnost željezničkog prometa".

>> Pružni prijelaz u Cehovskoj: Radovi počeli prije godinu dana, čeka se - uporabna dozvola

No, iz Agencije za sigurnost željezničkog prometa jučer su nam odgovorili da još nisu zaprimili zahtjev za puštanje u uporabu ŽCP Brezje u Cehovskoj ulici, pa samim tim nisu ni započeli proces provjere/ocjene koji prethodi izdavanju odobrenja za puštanje u uporabu ovog infrastrukturnog podsustava.

>> Prijelaz u Cehovskoj još uvijek bez polubranika, nadležna agencija nije ni zaprimila zahtjev

- Po zaprimanju zahtjeva započet ćemo postupak provjere/ocjene dostavljene dokumentacije (uz zahtjev) te, ako budu ispunjeni svih sigurnosni zahtjevi, donijeti odobrenje sukladno Zakonu o sigurnosti i interoperabilnosti željezničkog sustava i "Vodiču za podnošenje zahtjeva za izdavanje odobrenja za puštanje u uporabu infrastrukturnih podsustava". O ovome ćemo obavijestiti HŽ-Infrastrukturu kao odgovornog upravitelja infrastrukture koji je nadležan za dostavu zahtjeva za puštanje u uporabu predmetnog ŽCP-a, tj. dijela signalno-sigurnosnog i prometno-upravljačkog podsustava - dodali su iz Agencije.