Izaslanstvo Grada Varaždina s hrvatskim veleposlanikom u Dublinu: kultura najbolji most suradnje Foto: Ilustracija/Grad Varaždin

Izaslanstvo Grada Varaždina s hrvatskim veleposlanikom u Dublinu: kultura najbolji most suradnje

VV | 24.11.2021. u 17:22h | Objavljeno u Aktualno

Po završetku summita Europske federacije festivala u Galwayu, izaslanstvo Grada Varaždina i Varaždinskih baroknih večeri susrelo se u Dublinu s dr. sc. Davorom Vidišem, veleposlanikom Republike Hrvatske u Irskoj.

- Zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri u 52. festivalskom izdanju bit će Irska

Na sastanku se razgovaralo o  jačanju kulturnih veza u idućoj godini kada će zemlja partner VBV-a biti Irska. Dogovoren je i koncert hrvatskih umjetnika u Dublinu tijekom 2022. godine.

- Drago mi je da smo imali priliku susresti se s veleposlanikom Vidišem koji je pozdravio partnerstvo Varaždinskih baroknih večeri i Irske iduće godine. Uz to, također smo u kontaktu s Ministarstvom kulture Irske oko cjelogodišnjeg programa u Varaždinu. Biti će to prigoda da Varaždinci upoznaju irske umjetnike i drago mi je da na ovaj način Varaždin produbljuje inozemne kontakte. Potvrda je to pravila da je kultura najbolji, a često i najbrži most uspostave i razvijanja suradnje među državama - istaknuo je nakon susreta u Veleposlanstvu RH u Dublinu varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.