Izabrana najpovoljnija ponuda za rekonstrukciju VI. OŠ Varaždin, uskoro stižu i bageri?

IHR/Varaždinske vijesti | 4.1.2019. u 09:12h | Objavljeno u Aktualno

Hoće li uskoro napokon krenuti izgradnja dvorane i rekonstrukcija VI. Osnovne škole Varaždin?

Grad Varaždin još je početkom prosinca 2018. godine donio Odluku o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude za ovaj projekt na koji već godinama čekaju djelatnici i učenici jedne od najbrojnijih varaždinskih osnovnih škola. Prema toj Odluci, ponuda varaždinske tvrtke Hidroing u iznosu od 12.649.994,19 kuna bez PDV-a, odnosno 15.812.492,74 kune s uključenim PDV-om bila je najpovoljnija u odnosu na ostale tri ponude pristigle na natječaj, a koje su poslale tvrtke: GK grupa, Zajednica ponuditelja: Zagorje Tehnobeton, ZTB Gradnja i BMD stil te Graditelj Svratišta.

Već godinama se čeka na dogradnju jedne od najvećih varaždinskih osnovnih škola koja ima premalo prostora u odnosu na velik broj đaka. Prvi put VI. OŠ Varaždin je dograđena 2007. godine. Šest godina kasnije, 2013. godine u planu je bila izgradnja nove školsko-sportske dvorane s pratećim sadržajima po modelu javno-privatnog partnerstva (JPP). Po tom modelu planirala se riješiti i V. OŠ Varaždin. Izrađeni su projekti i predstvljeni, no naznačajnija investicija u varaždinskom školstvu, procijenjena na 30 milijuna kuna, je propala.

U prosincu 2018. godine, na svečanosti obilježavanja 50. godina VI. OŠ Varaždin dogradnju škole najavio je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok. Nekoliko mjeseci kasnije, u proljeće 2018. godine predstavljen je i projekt prema kojem će se dograditi gotovo 1993 kvadrata novih prostora, odnosno školsko-sportska dvorana, tri nove učionice s kabinetima, multimedijalna prostorija s knjižnicom i blagovaonicom. Najavljivalo se da će radovi početi odmah nakon završetka nastave, 1. srpnja 2018. Međutim, nova školska godina je počela, a najavljenih radova nije bilo. Još je u tijeku, naime, bio postupak javne nabave za izgradnju i rekonstrukciju VI. OŠ Varaždin.

Na taj natječaj ponude su poslale četiri tvrtke: Hidroing, GK grupa, Zajednica ponuditelja: Zagorje tehnobeton i MEPRO i tvrtka Tehno-elektro iz Đakova. Međutim, natječaj je u rujnu poništen, a u Odluci o poništenju otvorenog postupka javne nabave navodi se da je cijena svih zaprimljenih ponuda veća od procijenjene vrijednosti predmetne nabave, a naručitelj (Grad Varaždin) nema, niti će imati osigurana novčana sredstva.

Novi natječaj raspisan je u listopadu prošle godine. Hoće li ovog puta ići sve prema planovima vidjet ćemo uskoro.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci