Izabrana najpovoljnija ponuda za rekonstrukciju VI. OŠ Varaždin, uskoro stižu i bageri?

IHR/Varaždinske vijesti | 4.1.2019. u 09:12h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Hoće li uskoro napokon krenuti izgradnja dvorane i rekonstrukcija VI. Osnovne škole Varaždin?

Grad Varaždin još je početkom prosinca 2018. godine donio Odluku o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude za ovaj projekt na koji već godinama čekaju djelatnici i učenici jedne od najbrojnijih varaždinskih osnovnih škola. Prema toj Odluci, ponuda varaždinske tvrtke Hidroing u iznosu od 12.649.994,19 kuna bez PDV-a, odnosno 15.812.492,74 kune s uključenim PDV-om bila je najpovoljnija u odnosu na ostale tri ponude pristigle na natječaj, a koje su poslale tvrtke: GK grupa, Zajednica ponuditelja: Zagorje Tehnobeton, ZTB Gradnja i BMD stil te Graditelj Svratišta.

Već godinama se čeka na dogradnju jedne od najvećih varaždinskih osnovnih škola koja ima premalo prostora u odnosu na velik broj đaka. Prvi put VI. OŠ Varaždin je dograđena 2007. godine. Šest godina kasnije, 2013. godine u planu je bila izgradnja nove školsko-sportske dvorane s pratećim sadržajima po modelu javno-privatnog partnerstva (JPP). Po tom modelu planirala se riješiti i V. OŠ Varaždin. Izrađeni su projekti i predstvljeni, no naznačajnija investicija u varaždinskom školstvu, procijenjena na 30 milijuna kuna, je propala.

U prosincu 2018. godine, na svečanosti obilježavanja 50. godina VI. OŠ Varaždin dogradnju škole najavio je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok. Nekoliko mjeseci kasnije, u proljeće 2018. godine predstavljen je i projekt prema kojem će se dograditi gotovo 1993 kvadrata novih prostora, odnosno školsko-sportska dvorana, tri nove učionice s kabinetima, multimedijalna prostorija s knjižnicom i blagovaonicom. Najavljivalo se da će radovi početi odmah nakon završetka nastave, 1. srpnja 2018. Međutim, nova školska godina je počela, a najavljenih radova nije bilo. Još je u tijeku, naime, bio postupak javne nabave za izgradnju i rekonstrukciju VI. OŠ Varaždin.

Na taj natječaj ponude su poslale četiri tvrtke: Hidroing, GK grupa, Zajednica ponuditelja: Zagorje tehnobeton i MEPRO i tvrtka Tehno-elektro iz Đakova. Međutim, natječaj je u rujnu poništen, a u Odluci o poništenju otvorenog postupka javne nabave navodi se da je cijena svih zaprimljenih ponuda veća od procijenjene vrijednosti predmetne nabave, a naručitelj (Grad Varaždin) nema, niti će imati osigurana novčana sredstva.

Novi natječaj raspisan je u listopadu prošle godine. Hoće li ovog puta ići sve prema planovima vidjet ćemo uskoro.