VIDEO Ivica Relković: Čačić izbore dobiva na svoje ime i na svoju snagu

VV | 11.3.2021. u 07:50h | Objavljeno u Aktualno

Politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković komentirao je u političkoj emisiji Newsroomu na televiziji N1 kakve su šanse pojedinih kandidata u pojedinim gradovima i županijama na lokalnim izborima. 

Za Radimira Čačića iz Narodne stranke - Reformisti u Varaždinskoj županiji i na pitanje hoće li HDZ na njega praznom puškom kako na lokalnoj razini ne bi naljutio partnera s nacionalne razine, Relković je rekao da Čačiću to ni ne treba.

- Kad gledamo situaciju o županima na toj srednjoj razini izvršne vlasti, tu u pravilu pobjeđuju ljudi za koje mnogi ni ne znaju da su župani jer se zbrajaju glasovi stranaka pa imate župane, da nikoga ne uvrijedim, koji su čisti zbroj glasova raznih stranaka koje su ih uveli ili neka stranka je toliko jaka da automatizmom dobiju izbore. Imate samo nekoliko župana poput Milinovića ili Čačić koji izbore dobivaju na svoje ime i na svoju snagu i tu HDZ nema što uopće tražiti - rekao je Ivica Relković.

- Kod Čačića imam onaj sličan stil kao kod Milanovića, predsjednika države, ja mogu sve reći. Izgubit će pet posto negdje pa će vratiti sedam posto na drugoj strani. Kod njega nema mlake vode, vruće je ili hladno svaki dan i on može svaki dan nešto oštro reći HDZ-u da ih vrati u okvire koje bi želio da zapravo ne odtalasaju kampanju u županiji - zaključio je Relković.