Ivan Obadić: Je li moguće da su se strogo namjenska sredstva potrošila za obnovu Dravskih bazena?

VV | 9.9.2021. u 15:21h | Objavljeno u Aktualno

Na aktualnom satu zastupnik platforme Budimo grad je postavio pitanje vezano za obnovu Dravskih bazena. Naime, iako je pozdravio potez obnova bazena, istaknuo je mogućnost da su se za tu obnovu koristila strogo namjenska sredstva.

- U 2018. godini su obnovljeni Dravski bazeni što je u svakom slučaju pohvalno i hvalevrijednom, međutim, ono što mene zanima i što se nikada nije razjasnilo je pitanje izvora tog financiranja. Naime, prema informacijama koje su tada bile u javnosti, ispada da je 1.3 milijuna kuna prikupljeno od sredstava koje se sakupljaju za vodne građevine. Prvo bih zamolio da li je ta informacija točna i da li je moguće da su strogo namjenska sredstva za vodne građevine potrošila za obnovu bazena - pitao je Obadić na aktualnom satu.

- Ne mogu sad odgovoriti, ali možemo istražiti. Sigurno ćemo istražiti i dati podatke, da li je 1.3 milijuna kuna iz sredstava za razvoj voda utrošeno na Dravske bazene, ako je to tako to je sigurno nezakonito trošenje, a ja u ovom trenutku ne mogu odgovoriti na to pitanje - odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.