Ivan Čehok: U 180 dana do kraja godine se neće raditi ništa osim kadroviranja Foto: Martin Novosel

Ivan Čehok: U 180 dana do kraja godine se neće raditi ništa osim kadroviranja

| 11.10.2021. u 09:35h | Objavljeno u Aktualno

- Mi se nećemo osvrtati na negledljiv igrokaz lošega redatelja s naručenim i nabiflanim replikama glumaca, Bosilja i Budimo grad, jer je otpočetka bilo jasno da tim ljudima nije stalo do vladavine najsposobnijih nego do postavljanja najpodobnijih. Budimo grad je slabašno zanovijetao već pri fingiranom natječaju za Čistoću da bi Bosilj na kraju uopće odustao od natječaja i postavio na čelo Varkoma čovjeka koji ni u svojoj firmi nema nikakve rezultate, i to s obrazloženjem da ima pravo na birati političke kadrove - rekao je Ivan Čehok na današnjoj medijskoj konferenciji. 

- Ovom farsom samo se zavarava građanstvo i zamazuju nam se oči pred evidentnom činjenicom da se u ovih 180 dana do kraja godine neće raditi apsolutno ništa osim kadroviranja. Nijedno novo igralište, ni 200 metara vodovoda ili sanacije ulica, nijedno novo raskrižje, odustalo se od adaptacije objekata, izmišljaju se objekti kojih uopće nema u GUP-u, oteže se s EU projektima npr. sortirnica ili reciklažno dvorište. Ali se zato znatno povećala cijena odvoza i zbrinjavanja i to ćemo sve mi platiti - istaknuo je Čehok.

Na sljedećoj će sjednici biti jedna od tema rebalans proračuna, a Nezavisna lista Ivana Čehoka postavila je svoje uvjete podrške proračuna.

Traže:

Hitne subvencije za obrtnike i poduzetnike, kako su davali u prošlom mandatu do veljače jer se negativni učinci korone još osjećaju;

Povećanje izdvajanja za umirovljenike i dizanje cenzusa za božićnice na 3.000 kuna;

Povećanje dječjih božićnica na 150 kuna po djetetu;

Preuzimanje plaćanja mjesečnih troškova članarine za djecu koja se bave sportom jer se dugotrajno sjedenje i boravak u stanu može nadoknaditi samo povećanim sportskim aktivnostima;

Veće naknade za osobne asistente kojih nema dovoljno i neka djeca u vrtiću su čekala 40 dana na asistente;

Nastavak ulaganja u oborinsku odvodnju po gradu i sanaciju prometnica;

Korištenje sredstava iz obveznica koje stoje na računu i koje će inflacija pojesti.