Ivan Čehok Foto: Martin Novosel

Ivan Čehok: Premoćno smo iznad svih gradova u Hrvatskoj u gospodarstvu

| 9.10.2018. u 12:55h | Objavljeno u Aktualno

Veliki projekt prvog izbora najboljih hrvatskih gradova kojeg su organizirali gradonačelnik.hr, Hanza media i Ipsos prošlog četvrtka je okrunjen proglašenjem i dodjelom nagrada pobjednicima, a grad Varaždin je dobitnik nagrade u izboru za gospodarstvo. Sam izbor i proglašenje Varaždina za najboljim gradom prokomentirao je danas i gradonačelnik Varaždina, Ivan Čehok.

- Na ovom natjecanju su se utvrdili točno egzaktni pokazatelji kak ne bi bilo sve prepušteno bilo novinarskoj imaginaciji ili intuiciji te političkim kriterijima i upravo kada se uzmu ti egzaktni pokazatelji koji su manje više standardni u čitavoj Europi, pokazalo se da je Varaždin premoćno prvi iznad svih u kategoriji za gospodarstvo. Bez dobro uvježbanih i educiranih poduzetnika nije moguće ostvariti takav rezultat - rekao je Čehok.

Osim u kategoriji za gospodarstvo, Varaždin je bio jako blizu da uzme i nagradu za najbolji grad u kategoriji kvalitete života, ali je tu bolji ipak bio Dubrovnik.

- U kategoriji kvalitete življenja, mi smo samo malo u završnici bili lošiji od Dubrovnika jer se gleda omjer broja stanovnika i proračuna, a oni tu imaju oko 150 milijuna kuna više u proračunu od nas. Kada se to uzme u obzir je sasvim jasno da tu se nismo mogli mjeriti s njima, ali naši građani se sigurno ne bi mijenjali s njima jednom kada njima u grad stignu dva cruisera - zaključio je Čehok.

var_naj1.jpg