Ivan Čehok: Nemamo veze s transkriptom u Nacionalu, to je smiješno

VV | 8.2.2023. u 09:59h | Objavljeno u Aktualno

S obzirom na to da je nacionalni politički tjednik Nacional nedavno izašao s transkriptom razgovora Nevena Bosilja i direktora Varkoma Brune Istera, snimljenog u lipnju prošle godine u sklopu istrage u slučaju "Pročistač", Ivan Čehok je danas demantirao optužbe da upravo on stoji dojave i objave transkripta.

Bosilj o transkriptima razgovora i ostavci: "Nema veselja za Čehoka: treba malo pažljivije čitati transkripte!"

- Optužbe da mi imamo bilo kakve veze s transkriptima objavljenima u Nacionalu je besmisleno uopće komentirati. Novinari Nacionala su ponajbolji istraživački novinari u državi i mislim da je uopće smiješno komentirati da smo imali mi nešto s time kao i Stričak jer onda bi bilo da je Stričak dao transkript oko HDZ-a novinarima Nacionala. To samo potvrđuje paranoidnu i narcisoidnu poziciju Bosilja koji misli da sve što se objavljuje protiv njega ima bilo kakve veze s nama - objasnio je Čehok na današnjoj novinarskoj konferenciji.

Istaknuo je da su uvjereni da osim ovih saznanja iz transkripata koji su objavljeni u Nacionalu, leži dosta toga još, a također smatra obranu gradonačelnika Bosilja da je izjava o ostavci sarkastična, neistinitom.

Ivan_Cehok_1.jpg

- Izjavu o tome da će dati ostavku nakon dvije godine nije samo iz transkripta, to može potvrditi minimalno još 10 drugih ljudi od sportaša, poduzetnika, predstavnika mjesnih odbora kojim je to govorio u lice. To nije sarkazam, to je ponovno obmanjivanje građana Varaždina. To je jedna infantilna igra i s gradskim vijećem i s gradskom vlašću. To je jedna ogromna groteska koja će se obiti o glavu građana Varaždina - istaknuo je Čehok.

Također smatra krivim gradonačelnika što nije podigao plaće djelatnicama u vrtićima, a da će se isto tak raditi na štetu ako se obistini ponuda za zbrinjavanje baliranog otpada na Brezju.

- Reći da je naša cijena od 1000 kuna za bale pljačka, a njegova od 2000 kuna tržišna cijena, nije sarkastično,  to će platiti građani Varaždina. Reći da je naša cijena za otpad previsoka, a on je već sada podigao za 40 posto, to nije sarkastično, to je na štetu građana. Reći da mi nismo imali dovoljno europskih projekata, a da će ih on znatno podići pa u dvije godine ne dobiti niti jedan projekt, to je na štetu građana - istaknuo je Čehok.

Ivan_Cehok_6.jpg