Ivan Čehok: Ne sazove li se hitno sjednica, Varaždinci se neće moći voziti busekima od ponedjeljka Foto: Ilustracija

Ivan Čehok: Ne sazove li se hitno sjednica, Varaždinci se neće moći voziti busekima od ponedjeljka

VV | 29.9.2021. u 11:20h | Objavljeno u Aktualno

Od ponedjeljka Varaždinke i Varaždinci neće se moći voziti busekima, ne sazove li se hitno sjednica Gradskoga vijeća - stoji u Facebook objavi bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka vezano za javni gradski prijevoz autobusom koji je preuzela Čistoća.

U nastavku prenosimo čitavu obavijest na Facebooku:

"Dok se aktualna vlast bavi nosevima kipova u parku Ivana Pavla II i postavljanjem SDP-ovih kadrova po gradu, zaboravili su donijeti Opće uvjete poslovanja za komunalnu djelatnost linijskoga cestovnog prijevoza. Čak i ako se sazove ovaj tjedan hitna sjednica, ta odluka bit će objavljena tek nakon osam dana u Službenom vjesniku, što je uvjet da bi stupila na snagu i da bi komunalna djelatnost gradskoga prijevoza bila zakonita.

Kao odgovorna oporba, za razliku od nesposobne i lijene vlasti koja je postavila svoje pročelnike koji pak ne znaju što im je posao, kao osobe koje su pripremile do lipnja sve što je nužno da se gradski prijevoz povjeri gradskoj tvrtki, ne želimo dovesti svoje sugrađane u situaciju da se ne mogu voziti "busekima".

Također, upozovamo vlast da je i odluka s prošle sjednice Gradskoga vijeća o povjeravanju aerodroma Parkovima nezakonita jer je veliki pravni stručnjak Petrić podnio usmeno amandman koji su najveći stručnjaci za sve Marković i Ister prihvatili i podnijeli kao svoj amandman usmeno, što je protivno poslovniku i takva je odluka nepropisno donesena pa molimo da se i ona promijeni i uskladi s poslovnikom.

Želimo građanima sretan put u Čistoćinim busekima, a gradskoj vlasti poručujemo neka se konačno počne baviti onime što im je posao. Tržišnu pak inspekciju molimo da progleda kroz prste nekoliko dana gradu kako građani ne bi bili oštećeni."