Ivan Čehok: Lažima, neistinama i izmišljotinama se nastoji uništiti projekt Kućanske rampe Foto: Martin Novosel

Ivan Čehok: Lažima, neistinama i izmišljotinama se nastoji uništiti projekt Kućanske rampe

VV | 14.9.2021. u 10:05h | Objavljeno u Aktualno

I dalje nezadovoljni odlukom aktualnog gradonačelnika Nevena Bosilja da se s projektom prošle vlasti za izgradnju Kućanske rampe neće ići te da će se ići u novi idejni projekt, Ivan Čehok je zajedno sa Zlatanom Avarom i Božom Soldom, čovjekom koji je napravio idejni projekt Kućanske rampe, održao medijsku konferenciju. Ustvrdio je još jednom da se bez pravog razloga odustalo od tog projekta.

- Projekt Bože Solde ima sve suglasnosti da dobije lokacijsku dozvolu i ne samo da ima lokacijsku dozvolu, nego ima i svu potrebnu dokumentaciju za ovakav jedan zahvat. Mi smo svu tu dokumentaciju radili tri i pol godine, a nakon tri i pol godine truda kada smo došli pred građevinsku dozvolu, ovo se sve baca u vodu i lažima, neistinama, izmišljotinama i dezinformacijama se nastoji taj cijeli projekt uništiti - objasnio je Čehok. 

Napomenuo je da je aktualni gradonačelnik taj projekt kritizirao već prije mjesec i pol dana, a sada se osniva povjerenstvo koje bi trebalo utvrditi probleme tog projekta, umjesto da je odmah osnovao povjerenstvo ukoliko je to smatrao već tada problematičnim.

- Napravili smo nekoliko prometnih studija. Ne samo to, već i kako će se razmjestiti svi kolosijeci te imamo troškovnike. U najjeftinijoj varijanti tri milijuna kuna, u najskupljoj osam milijuna kuna. Imamo i troškovnike te mišljenje stručnjaka, ovlašteni projektanti i kad je riječ o arhitekturi, urbanizmu i prometu - istaknuo je Čehok te naglasio da se politički odlučivalo kada se odlučilo da se projekt ukine.

Osvrnuo se i na komentare SDP-ovog vijećnika Brune Istera da je taj projekt Kućanske rampe "ruglo".

- Kada vam jedan inženjer elektrotehnike kaže da je to ruglo, a za jedan projekt V. OŠ o elektroinstalacijama da procjenu od 1,5 milijuna kuna, a da uopće ne napiše troškovnik, onda znate da ste na dobrom putu. Treba se nastaviti s ovim projektom, prijaviti se na EU fondove, jer ako se sad ne ostvari, nikad više nećemo imati prilike da se Kućanska rampa rekonstruira - objasnio je Čehok.

Na upit koliko se iz proračuna utrošilo za pokretanje projekta Kućanske rampe istaknuo je da je utrošeno 160 tisuća kuna.

- Zašto nema Miroslava Markovića? Zašto nema Gordane Marsenić? Gospođa Marsenić je bila tri godine u nadzornom odboru Gradske tržnice. Znači SDP-ovce smo maknuli, Istera nisu mogli maknuti, a čini mi se da nema ni Darka Detelja (NS Reformisti) koji je bio direktor Slobodne zone - rekao je Ivan Čehok, gradski vijećnik na upit oko isplata Grada Varaždina vijećnicima s njegove liste u prethodnom razdoblju nakon što je aktualna vlast objavila podatke na upit Ivana Obadića koji je postavio pitanje na 2. sjednici Gradskog vijeća kolike su bile isplate vijećnicima i po kojoj pravnoj osnovi.

Također je branio sve svoje vijećnike i ostale sa svoje liste da su sve poslove koje su dobili, dobili transparentno i putem javne nabave ili natječaja.

- Gospodin Soldo je dobivao projekte isključivo putem javne nabave. Radio je ovaj projekt (Kućanska rampa), projekt za NK Varteks i projekt Plitvice koje je dobio od Hrvatskih voda. Ako se javio na natječaj kojeg je raspisao Grad, ali plaćaju Hrvatske vode, to je njegovo pravo onda da taj projekt napravi - istaknuo je Čehok.

Upravo je komentar Ivana Čehoka u predizbornoj kampanji da su njegovi vijećnici radili pro bono za Grad, izazvao pitanje vijećnika Budimo grad Ivana Obadića oko isplata i poslova koje su vijećnici i drugi iz Nezavisne liste Ivana Čehoka dobili od Grada.

- Svi moji vijećnici su radili pro bono za grad. Soldo je napravio nekoliko mišljenja na lokacijama gdje su se trebali ispitivati podzemne vode. I za projekt Miškinine je savjetovao. (Mirna) Amadori je radila dobar dio poslova radila besplatno, a neke poslove smo platili jer smo smatrali da je dobro imati u timu inženjera i predsjednicu Društva građevinskih inženjera i tehničara Varaždin jer kad je ona radila nadzor nije se događalo da 90 dana se jedna ulica ne može rekonstruirati. Stojim iza svega što su moji vijećnici radili - rekao je Čehok.

Tu je vijećnik Zlatan Avar ukazao na"licemjerje" aktualne vlasti.

- Tu je pitanje licemjerja i laži platforme Budimo grad i SDP-a koji su Danijelu Kuserbanju i Bruni Isteru pribrojili te iznose subvencije grada, a gospodina Markovića su maknuli. To je po meni eklatantan primjer antipoduzetničke klime gdje se na jedan klevetnički način tumače te isplate - objasnio je Avar.

Ivan Čehok se osvrnuo i da postoji konflikt interesa u slučaju Hrvoja i Ane Petrić koji su sudjelovali na sastancima o hitnom rješavanju problema s otpadom, a predstavljaju ili su direktori tvrtki koje se bave sa zbrinjavanjem otpada.

- Hrvoje Petrić je sam rekao da je direktor tvrtke za zbrinjavanje otpada koja doduše nema prihoda, ali to nema nikakve veze, a istovremeno su se pojavljivali na sastancima oko obrade otpada. Po meni to nije dobro. Meni nije jasno da Budimo grad nije to prijavio o problemima konflikta interesa ove vlasti - rekao je Čehok i istovremeno na upit zašto to sam ne prijavi rekao je da se time ne bavi i nije se bavio tim problematikama tijekom predizborne kampanje.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci