Ivan Čehok: Bosilj počeo busati u prsa te se "junački" nadimati u borbi za Varteks

VV | 2.11.2021. u 13:19h | Objavljeno u Aktualno

Na jučeršnje izjave Nevena Bosilja na svom Facebooku u kojima među ostalom je prozvan nekadašnji gradonačelnik Ivan Čehok, javio se gradski vijećnik Čehok sa svojom objavom.

- O tome tko je kriv za sadašnje stanje bespredmetno je sada lamentirati. Proučio sam sve dostupne dokumente. Čitajući su se izmjenjivali osjećaji ponosa, ljutnje, tuge...Posebno je interesantan dokument Revizija pretvorbe i privatizacije Varteksa, vrijedi pročitati i prisjetiti se početka kraja…Ono što ja iz ovoga dokumenta mogu zaključiti je da je Varteks bio previše povezan s politikom, a biznis i politika ne idu zajedno. Varteks je u privatizaciju krenuo na špekulativnim temeljima, pri čemu su dominirali političari. U tom kontekstu privatizacija niti nije mogla biti uspješna. Špekuliralo se s nekretninama, umjesto da se poslovanje usmjeravalo na proizvodnju odjeće. Glavno pitanje bilo je kome će pripasti ovo ili ono zemljište, kome poslovni prostor kojih je tada bilo gotovo 200. U nadzornom odboru sjedio od 28.lipnja 2003. i tadašnji gradonačelnik koji je dopustio da se špekulira, kalkulira i ostvaruje profit od prodaje nekretnina, a ne od osnovnog poslovanja proizvodnje i prodaje odjeće - rekao je u svojoj objavi Neven Bosilj.

<<Neven Bosilj: Ne mogu i neću dozvoliti da Varteks ne nastavi biti dio našeg života i budućnosti>>

Objavu Ivana Čehoka sa njegovog Facebook profila prenosimo u cijelosti:

"U nizu izmotavanja, poluinformacija i dezinformacija, Bosilj je nadmašio samoga sebe i jučer se počeo busati u socijaldemokratska prsa te se "junački" nadimati u borbi za Varteks.

Dakle, da svima bude jasno, 2005. godine je grad kupio zgradu Vartimpeksa za Tehnološki park.

Tehnološki park je još uvijek NAJBOLJA INVESTICIJA grada.

Da to tada nismo učinili Varteksa više ne bi bilo jer je taj novac trebao za daljnju kupovinu sirovina, proizvodnju i izvoz.

To je bila upravo dobrobit mojega mandata kao člana nadzornog odbora, u koji sam ušao molbom malih dioničara.

O ostalome što sam učinio za Varteks kasnije, osobito 2009. postoje medijski zapisi.

Bosilj pokušava, nakon što ga je ispravno Budimo grad upozorio na potrebu poštivanja ravnopravnosti i jednakosti poduzetnika, prodati priču da će neka Varteksova hala postati koncertna dvorana, što je notorna glupost, Gradsko vijeće potvrdilo je kupnju one ciglaste upravne zgrade i tamo se može odmah preseliti i dopuniti Tehnološki park.

Umjesto toga, Bosilj će sada uništiti i Tehnološki park."