Ispraćaj tragično stradalih policajaca – samo jedna mogućnost isključena sa sigurnošću za sada

vv | 21.4.2022. u 13:33h | Objavljeno u Aktualno

Danas u 15 sati na lepoglavskom groblju ispraćaj je pripadnika specijalne policije PU varaždinske J.B. (30), a pola sata ranije na groblju u Bednji pripadnice PU varaždinske I.B. (45), čija su tijela nađena u stanu u Ivancu za Uskrs, što je šokiralo javnost, a posebno njihove bližnje i kolege koji se teško mire s tragičnim događajem nezabilježenim u povijesti varaždinske policije.

Iako se već izvještavalo da je posrijedi ubojstvo i samoubojstvo, nadležni još utvrđuju što se točno dogodilo kobne nedjelje. Kako doznajemo u Županijskom državnom odvjetništvu, jedina mogućnost koja je sa sigurnošću isključena na temelju činjenica utvrđenih očevidom jest da je ženska osoba ubila mušku osobu.

-Sve ostale mogućnosti, dakle, da je muška osoba ubila žensku, da su obje osobe počinile suicid ili da je treća osoba ubojica, teoretski nisu isključene, ali je jedna od navedenih mogućnosti , prema sada poznatim činjenicama, više vjerojatna od ostale dvije, doznajemo od Darka Galića, zamjenika županijske državne odvjetnice, koji naglašava da će pouzdana utvrđenja o tome što se dogodilo uslijedit nakon provođenja potrebnih vještačenja.

S obzirom na tvrdnje kako je policajac razdužio svoje oružje, zatražili smo pojašnjenje o vrsti oružja od kojeg su smrtno stradali pripadnici PU varaždinske.

- Nakon provedenih naloženi istražnih radnji i po utvrđivanju svih okolnosti, obavijestit ćemo javnost u suradnji sa Županijskom državnim odvjetništvom, odgovoreno nam je iz PU varaždinske.