Ispostava Zavoda za hitnu medicinu u Novom Marofu bogatija za tri nova uređaja Foto: Varaždinska županija

Ispostava Zavoda za hitnu medicinu u Novom Marofu bogatija za tri nova uređaja

Varaždinske vijesti | 14.2.2021. u 16:03h | Objavljeno u Aktualno

Ispostava Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije u Novom Marofu bogatija je za tri nova vrijedna uređaja koja će im zasigurno pomoći u njihovom radu. Riječ je o aspiratoru, EKG uređaju i defibrilatoru ZOLL X serije.

Kupnju uređaja financirala je Varaždinska županija pa je tom prilikom sjedište ispostave posjetio zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin kojemu su ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Mladen Smoljanec i dr. Radmila Nježić prezentirali rad i značajke uređaja.

- Radi se o aspiratoru koji se nalazi u vozilima hitne pomoći, a pomoću njega vrši se usisavanje sekreta iz dišnog puta pacijenta kako bi se omogućila ventilacija. Taj prenosivi električni uređaj je otporan na prskanje tekućinom, izdržljiv je i čvrst te ima bateriju koja se može jednostavno zamijeniti. Dobili smo i novi defibrilator x serije koji profesionalcima hitne pomoći omogućava maksimalnu brigu o pacijentima. Ima izvanredne značajke, a u svojoj funkciji objedinjuje superiorne terapeutske mogućnosti kao što su defibrilacija i kardiopulmonalna reanimacija - rekla je dr. Radmila Nježić te dodala kako i nabavka novog EKG uređaja potvrđuje da se u svim ispostavama svi uređaji redovito zamjenjuju uređajima nove generacije.

- Zahvaljujem Županiji na ovoj pomoći jer smo ovime nadopunili našu opremu koja nam služi u svakodnevnim intervencijama. Ovo je samo jedan vid podrške s obzirom da Županija kontinuirano brine o zdravstvenim ustanovama, pa tako i o skladnom funkcioniranju Zavoda za hitnu – rekao je Smoljanec.

Zamjenik župana Robert Vugrin izrazio je zadovoljstvo radom ispostave, ali i cijelog Zavoda za hitnu.

- Ovi uređaji u vrijednosti 166 tisuća kuna bit će od velike pomoći djelatnicima novomarofske ispostave, a razina usluge pružanja izvan bolničke hitne pomoći je sasvim sigurno ovime dignuta na još kvalitetniju razinu. Hitna medicina je djelatnost koja brine o čovjeku koji je ranjiv, a vrlo često i životno ugrožen te su obnavljanja i kupovina novih potrebnih uređaja itekako važna. Ovom prilikom želim pohvaliti organiziranost, požrtvovnost, znanje i agilnost djelatnika ove ispostave te im želim što manje hitnih intervencija – zaključio je Vugrin.

110221_zavod_za_hitnu_marof_1_Medium.JPG

110221_zavod_za_hitnu_marof_2_Medium.JPG

110221_zavod_za_hitnu_marof_3_Medium.JPG

110221_zavod_za_hitnu_marof_4_Medium.JPG