IPAK SE KREĆE Za kupoprodaju MBO-a postoji interes Grada, ali i C.I.O.S. Grupe

| 29.11.2021. u 18:13h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin mogao bi kupiti postrojenje za mehaničko-biološku obradu otpada u Brezju (MBO! Naime, nedavno je gradonačelnik Neven Bosilj uputio pismo namjere za kupnju gospodarske cjeline poduzeća CE-ZA-R, koja se odnosi na MBO postrojenje i pripadajuću imovinu, odnosno više od 30 tisuća kvadrata zemljišta.

U sklopu dugoočekivanog projekta sanacije lokacije “Brezje” na kojoj se već više od deset godina nalazi oko 100 tisuća tona komunalnog otpada u balama, Grad Varaždin razmatra razne opcije pa i mogućnost kupnje MBO postrojenja, koje se nalazi nedaleko od baliranog otpada.

- Ako postoji zainteresiranost s vaše strane, s ciljem pripreme transakcije potrebno je, između ostaloga napraviti i procjenu fer tržišne vrijednosti postrojenja kao gospodarske cjeline izdvojene iz društva CE-ZA-R, navodi se u nedavnom Pismu te napominje da, ukoliko postoji interes za prodaju, kontakt osoba Grada za operativna pitanja voditeljica je projektnog tima Mirka Jozić.

Tvrtka CE-ZA-R, koja je sastavnica C.I.O.S. Grupe, otvorenim je poslovnim dijalogom odgovorila na iskazani interes Grada Varaždina, koji se odnosi na moguću kupnju postrojenja za mehaničko-biološku obradu otpada.

- Iako je u ovom trenutku prerano prejudicirati konačni ishod konkretne inicijative, možemo potvrditi da za transakciju postoji obostrani interes. Međutim, eventualnoj realizaciji prethodi izrada projektnih projekcija te, povezano s tim, sagledavanje mogućih poslovnih opcija. Prodaja gospodarske cjeline, dakako, ovisit će i o ispunjenju očekivanja obiju strana zainteresiranih za transakciju, ukazuju u C.I.O.S. Grupe, uz napomenu da sagledavanje opcija i njihov inicijalno pozitivan odgovor nema nikakav utjecaj na trenutne operativne procese zbrinjavanja i obrade biootpada u varaždinskom postrojenju, koji se realiziraju nesmetano, prema svim važećim ugovorima.

Kako naglašava Miroslav Marković, zamjenik varaždinskoga gradonačelnika, bez ozbiljnog, dubinskog snimanja, Grad ne može dati niti je dao ponudu za kupnju MBO postrojenja, što je samo jedna od opcija. Isto je ustvrdio i gradonačelnik Neven Bosilj na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća.

Opširnije pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci