IPAK SE KREĆE: Nadogradnjom VAME do stanova na prestižnijoj lokaciji, ali i živosti grada

| 1.4.2019. u 18:35h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je prije gotovo tri godine Marlex Invest kupio oronuli i zapušteni objekt na varaždinskom Kapucinskom trgu, čini se da bi u dogledno vrijeme napokon mogla biti opet priveden svrsi ova građevina u kojem se nekada nalazila robna kuća VA-MA, čime bi se nesumnjivo doprinijelo povratku (poslovnog) života u središte Varaždina, koje je zamrlo nakon dolaska trgovačkih lanaca na njegovu periferiju.

Da je tako, svjedoče ne samo radovi bagera na „krovu“ bivše robne kuće, nego i to što je Marlex Invest ovih dana varaždinskom Konzervatorskom odjelu podnio zahtjev za izdavanje posebnih uvjeta, budući da se objekt nalazi unutar zone kulturno-povijesne cjeline. Naime, sukladno Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, takve uvjete nužno je ishoditi radi izrade glavnog projekta, odnosno prije pokretanja postupka za izdavanje građevinske dozvole.

Iako, dakle, tek predstoji izrada glavnog projekta, poznato je da Marlex Invest želi iznutra preurediti, ali i nadograditi objekt bivše RK VA-MA, jer ovakav kakav je ne nalazi svrhu. Doduše, i u budućnosti bi postojeći prostori trebali biti korišteni u poslovne namjene, ali umjesto jednog ili dva velika poslovna prostora, zamisao je da bude više manjih.

             Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u