Inspektori na terenu: Ugostiteljski objekt na varaždinskom području kršio zabranu rada Foto: ilustracija

Inspektori na terenu: Ugostiteljski objekt na varaždinskom području kršio zabranu rada

| 2.2.2021. u 15:04h | Objavljeno u Aktualno

Nacionalni Stožer civilne zaštite prošli je tjedan objavio da zasad neće biti otvaranja ugostiteljskih objekata, kao i da se ugostiteljskim objektima ne dozvoljava ni izdavanje tzv. "kava za van", što je mogućnost koju imaju pekare, kiosci, trgovine i dr.

Dio ugostitelja stoga je iz protesta najavio otvaranje svojih objekata, no mnogi su ipak odustali, prije svega zbog kazni koje im prijete u takvim slučajevima.

Upitali smo stoga Državni inspektorat jesu li na varaždinskom području proteklih dana zatekli koji ugostiteljski objekt u nedozvoljenom radu. Odgovorili su nam da je Državni inspektorat tijekom ponedjeljka 1. veljače i danas do 12:00 sati povredu čl. 9a Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti utvrdio u jednom ugostiteljskom objektu na području Područnog ureda Varaždin.

Riječ je o odredbi kojom Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, u uvjetima posebnih okolnosti, može odlukom privremeno urediti ili zabraniti rad svih ili pojedinih skupina i/ili vrsta ugostiteljskih objekata ili ograničiti njihovo radno vrijeme.

- Temeljem istog zakona, podnesen je optužni prijedlog - dodali su iz Državnog inspektorata, što znači da ugostitelju prijeti kazna od 5.000 do 30.000 kuna.