Nakon analize tla, završni radovi na servisnoj cesti u Gospodarskoj zoni Brezje

vv | 16.10.2021. u 05:51h | Objavljeno u Aktualno

Hoće li Grad Varaždin uspjeti na vrijeme izgraditi prometnicu i odvodnju u Gospodarskoj zoni Brezje i tako osigurati ne samo adekvatan pristup objektima koje u njoj poduzetnici već grade ili će graditi kada se maknu bale, nego i opravdati višemilijunska bespovratna sredstva koja za tu servisnu cestu dobiva?

Naime, još u siječnju 2019. tadašnji je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok skupa sa suradnicima najavio da će Gospodarska zona Brezje kroz dvije godine „potpuno prometno, komunikacijski i komunalno spremna za sve nove investitore“.

-Ovaj, vrlo ozbiljan i tehnološki i organizacijski složen projekt, uspjeli smo 2017. godine pripremiti u roku od 20 radnih dana, koliko smo imali do roka prijave, a to je ravno malom čudu. Projekt je sada odobren i dobili smo sredstva. To pokazuje našu razinu spremnosti i odgovornosti u vođenju Grada, istaknuo je Čehok, napominjući da je za servisnu cestu iz EU fondova dobiveno 10 milijuna kuna.

Danas, dvije i pol godine kasnije, servisna se cesta još gradi. Zapravo, završni radovi bi tek trebali započeti, kao  što se može zaključiti iz zapisnika.

zapisnik.jpg

U Gradu Varaždinu pojašnjvaju da će oni krenuti nakon što se, sukladno sanacijskom planu, napravi analiza tla ispod dijela bala koje su maknute radi izgradnje ceste. Naime, prije toga nužno je utvrditi je li i do koje dubine zagađeno tlo, a sukladno tome, ukolnit će zagađena zemlja te postaviti tampon na koji ide završni sloj ceste. 

Ne bude li nekih nepredviđenih okolnosti, cesta će se završiti u predviđenom roku, tako da za sada nema bojazni da bi se mogla izgubiti bespovratna sredstva.