Index doznaje: Prvo popuštanje mjera odnosit će se na ugostitelje, bit će u veljači

Napisao/la: VV/index.hr -
ilustracija ilustracija Foto: Krešimir Đurić

Nacionalni Stožer civilne zaštite je do kraja siječnja produžio mjere, a Index doznaje kako je najranije popuštanje mjera u Hrvatskoj moguće sredinom veljače.

-Prvo popuštanje mjera bit će dozvola rada kafićima i restoranima, ali samo na terasama. Ne može se dopustiti ranije otvaranje, ako vidimo koliko je teška epidemiološka situacija, ne samo kod nas već i u zemaljama u okruženju. Iako su nam pale brojke, to nije ni približno dovoljno da bi se popustilo s mjerama. Vidimo da se u Velikoj Britaniji pojavio novi soj koronavirusa. Vidimo da je i Njemačka odlučila produžiti mjere sve do Uskrsa. Moramo biti ozbiljni", rekao je Indexu izvor blizak Stožeru.

Zbog hladnog vremena, navodi kako nema smisla sad otvarati terase jer bi se ljudi okupljali oko grijalica i još bi im bilo teže držati fizičku distancu.

"Najizglednije je da popuštanje mjere slijedi sredinom veljače. To će se prvo odnositi na rad kafića i restorana, no samo na rad terasa, unutra neće biti dopušten rad sve dok ne bude povoljna epidemiološka situacija", istaknuo nam je izvor.

Podsjetimo, Stožer je donio odluku kojom su od 28. studenoga zatvoreni kafići, restorani (op.a. oni smiju raditi samo dostave) i teretane, a te je mjere produžio prije tjedan dana i one su na snazi sve do kraja siječnja, objavio je index.hr.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.