Incident kod VTC-a zbog pristupa parkiralištu – stigla i policija!

vv | 5.5.2023. u 07:33h | Objavljeno u Aktualno

Bilo je to samo pitanje vremena, vele oni koji bolje poznaju situaciju i, posebice, aktere. Kod Varaždinskog trgovačkog centra (VTC), najviše i najveće zgrade u Varaždinu, došlo je do incidenta. Jedan od stanara, odnosno vlasnika poslovnog prostora u stambenoj zgradi u Zagrebačkoj ulici oslobodio je prolaz do njihovog parkirališta prometnicom iza zgrade, prema dječjem vrtiću, kojom se su svi stanari služili dvadesetaka godina, ali to odnedavno više ne mogu. Točnije ne mogu kamioni, kombi te slična vozila, budući da im je pristup parkiralištu blokirao Marlex pro, vlasnik VTC-a i svog okolnog zemljišta, uključujući i onog na kojem je prometnica. Naime, na veći od dva prilaza parkiralištu postavio je betonske blokove, koje je vlasnik poslovnog prostora maknuo, ali su ubrzo vraćeni, što je izazvalo reakciju te je stigla policija.

Prema izjavama očevidaca, nisu se svi primjereno ponašali prema policijskim službenicima od kojih se tražilo da se identificiraju te napuste privatni posjed, nakon čega su i otišli!?

- Ne znam što bi na sve ovo rekao. Za takvo ponašanje nemam riječi. Razumijem da svatko ima pravo ograditi svoje. Međutim, krajnje je suspektno kako je nastala čestica VTC-a od čak osam tisuća kvadrata, koja se proteže tik do balkona zgrada oko VTC-a pa i s druge strane zgrada u Supilovoj ulici, čiji stanari nakon ostavljanja ograde više ne mogu pristupiti svojim ulazima nikakvim vozilima, a ne mogu do njih ni vozila hitne pomoći, Čistoće…  Ni do našeg parkirališta ne mogu kamioni i veća vozila, koja dovoze korisnike u privatnu kliniku, dok se manjima dopuštao.  Kome i zašto smeta sam prolaz takvih vozila, koja su tu godinama slobodno se kretala nije mi jasno i volio bih da to javno objasni, veli ogorčeni stanar.

On, kao i mnogi drugi koji su u sličnoj situaciji, očekuju da će se gradska vlast, sukladno najavama, uključiti u rješavanje ovog problema te prometnicu oko VTC-a s pripadajućim parkiralištima proglasiti javnim dobrom.

- Time bi se otklonile barem neke posljedice koruptivnih radnji u prošlosti, bez kojih nikada ne bi bilo ni VTC-a ni njegove čestice. Ili će i nova gradska vlast dopustiti da se mirno uživa u nečem takvom, na štetu svin nas u susjednim zgradama, pita stanar.  

viber_slika_2023-05-05_08-06-24-111.jpg

Označeno u