Od Grada dobili dozvolu za poslovni prostor, a izgradili studentski dom

| 16.2.2017. u 08:51h | Objavljeno u Aktualno

- Farsa je završila. Sada je konačno jasno da je investitor umjesto tri stana i poslovna prostora u Međimurskoj ulici izgradio studentski dom na što smo od početka ukazivali. To sada jasno pokazuje i potvrda MUP-a da ondje boravi 51 osoba te oglas u kojem se na toj adresi reklamiraju studentski apartmani. Na toj je adresi sagrađen dom iako se to ne smije prema urbanističkom planu - upozorio je na to HRAST-ov vijećnik Ladislav Ilčić prilikom jučerašnje sjednice vijeća.

Građevinsku dozvolu je inače izdao gradski Upravni odjel za prostorno uređenje na čelu s pročelnikom Damirom Mikulićem iako su se i Ilčić i susjedni bunili da će ondje zapravo biti izgrađen studenski dom. Osnovano je i povjerenstvo, no ono je ocijenilo da je sve u redu te odbilo prigovore susjeda.

- U ovom smo slučaju pokazali kako se izigrava sustav i odredbe urbanističkog plana - ocijenio je Ilčić i pitao Habuša je li mu podatak MUP-a i oglas dovoljan da prizna da je napravljena pogreška.

Gradonačelnik mu je odvratio da će zatražiti očitovanje od odjela, dok je pročelnik kazao da je cijeli predmet bio na Ministarstvu graditeljstva na upravnom nadzoru te ministarstvo nije dalo nikakvu primjedbu.

- Dozvola je izdana za poslovni prostor i tri stana, ne za studentski dom i to je u skladu s prostornim planom. Ako investitor građevinu rabi protivno namjeni, to nije krivica Upravnog odjela već sve trebate prijaviti nadležnoj inspekciji - rekao je pak Mikulić što je razljutilo Ilčića.

- Vi ste ti koji trebate zvati inspekciju i da želite, to biste napravili! Ovdje govorim o političkoj volji, želi li se ovo riješiti ili ne. Ja i susjedi smo napravili sve što smo mogli, a inspekciju ne možemo zvati jer nemamo materijale. Iz Grada nam ne dostavljaju materijale temeljem čega bismo sve prijavili i DORH-u! - poručio je Ilčić.

Označeno u