Ima li u OB Varaždin liječnika? Na UZV kukova s bebom u Čakovec, Koprivnicu ili ipak k privatniku?

| 2.9.2019. u 17:10h | Objavljeno u Aktualno

Nakon rođenja djeteta roditelji su često pod stresom zbog brige o zdravlju te pravilnom rastu i razvoju novog člana obitelji. Prva godina puna je velikih promjena u razvoju djeteta stoga su redoviti pregledi važni za pravovremeno reagiranje na zaostajanje u razvoju i eventualne probleme. Među najvažnijim pregledima u prvim tjednima života svakako je ultrazvučni pregled kukova, a najčešće su preporuke da se obavi u razdoblju od 6 tjedana nakon rođenja do navršena tri mjeseca života. No, javila nam se čitateljica koja se požalila da u varaždinskoj bolnici ne može napraviti ultrazvuk kukova za svoju bebu, navodeći kako joj je rečeno - da nema liječnika.

Dodala je da se roditelje upućuje na preglede u bolnicu u Čakovec ili Koprivnicu, odnosno u privatne poliklinike u kojima je cijena ultrazvuka kukova za bebe uglavnom oko 300 kuna.
Je li točno da se roditelji na UZV kukova za bebe upućuju u druge bolnice i da u OB Varaždin nema liječnika (radiologa) za taj pregled, pitanja su koja smo uputili OB Varaždin.

- U varaždinskoj Općoj bolnici obavljaju se pregledi, odnosno UZV dječjih kukova. Prema evidenciji do 22. kolovoza ove godine obavljeno je 37 takvih pregleda, dok smo u prošloj godini imali njih 172. UZV dječjih kukova obavlja voditelj Odjela za radiologiju Ivan Klaneček, dr.med. Varaždinska Opća bolnica pruža potpunu zdravstvenu uslugu svojim pacijentima pa tako i spomenute preglede UZV dječjih kukova kao što je vidljivo iz službenih podataka - odgovorio nam je ravnatelj bolnice dr. Nenad Kudelić.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u