Ilčić: Prljava predizborna kampanja je započela!

vv | 14.3.2024. u 18:48h | Objavljeno u Aktualno

-index.hr me uvijek iznenadi kako smiješno nisko mogu ići u manipulaciji da bi oblatili neistomišljenike, navodi Ladislav Ilčić, hrvatski europarlamentarac te ukazuje na naslov članka Branimira Perkovića za koji veli da je suprotan čak i samom članku, a kamoli istini.

Potkrepljujući to, prije svega ukazuje da je on svoje rezultate rada postigao u 2,5 godine mandata, dok su ostali zastupnici na raspolaganju imali 4,5 godine.

-To znači da bi se sve moje statistike trebalo pomnožiti sa 1,8 da bi bile usporedive, naglašava Ilčić.

Kolakusic_i_Ilcic_su_najljeniji_medu_nasim_europarlamentarcima_1.jpg

Nadalje, već iz samog članka se vidi da od promatranih četiri kriterija, on po dva spada među najaktivnije zastupnike. Ali to nije sve.

-U četvrtom kriteriju potpuno su lažno iznesene brojke; naime, lako je provjerljiva činjenica da je broj mojih pismenih pitanja i pismenih obrazloženja glasovanja 987, a ne 23 kao što je Perković napisao. A što se amandmana tiče, svatko tko imalo poznaje principe donošenja izvješća u Europskom parlamentu zna da nije važan broj amandmana nego njihov značaj. Spomenimo samo moj amandman na izvješće o provedbi i budućim perspektivama Zajedničke ribarstvene politike (ZRP), kojim sam natjerao Komisiju da promjeni Mediteransku uredbu i time uvelike pomogao našim ribarima, naglašava Ilčić.

kolakusic_i_Ilcic_su_najljeniji_medu_nasim_europarlamentarcima_2.jpg

Uz sve to, kako nastavlja na svom FB profilu, treba uzeti u obzir sve aktivnosti koje se provode u Hrvatskoj jer europarlamentarci predstavljaju hrvatske birače.

-A tu sam uvjerljivo najaktivniji, budući da sam organizirao mnogobrojne susrete s građanima, udrugama, strukovnim udrugama, brojne konferencije i političke akademije za mlade, ukazuje Ilčić, napominjući da nije očekivao i ne očekuje da da index.hr voli, ali bi mogao malo pripaziti da u svojoj želji da ga oblate nađu bar neke činjenice, ako mogu, ili da se suprotstave nekom stavu, ako mogu, a ne da ga u naslovu članka proglašavaju jednim od najljenijih zastupnika, a istina je upravo suprotna.