Ilčić nakon izjava o hormonima i muškom i ženskom mozgu: Moje su riječi stavljene u krivi kontekst!

Varaždinske vijesti | 25.1.2018. u 19:25h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je u nacionalnim medijima danas objavljeno kako je predsjednik HRAST-a i savjetnik ministrice kulture Ladislav Ilčić prilikom predavanja u zagrebačkom Studentskom domu "Stjepan Radić", između ostalog, izjavio kako "...žene, za prvog dijela ciklusa kad je estrogen dominantan, boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana prije menstruacije kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su…Da sad ne ulazim u tu temu. Hormoni utječu na raspoloženje i osjećaje. Muški i ženski mozak drugačije razmišljaju i drugačije percipiraju stvari“, medijima je uputio priopćenje.

Prenosimo ga u cijelosti.

Znanstvena je činjenica da hormoni utječu na osjećaje i raspoloženja. Jednostavnim pretraživanjem na PUBMED-u svatko može naći preko 1.000 znanstvenih radova koji to potvrđuju. Ta znanstvena činjenica nikako ne vrijeđa žene već pokazuje pogrešnost rodne ideologije koja tvrdi da naše tijelo nije povezano s ostalim aspektima spolnosti.

Naravno, ovakvi članci koji moje riječi stavljaju u krivi kontekst za cilj imaju samo to da me učine neozbiljnim, no na takve smiješne pokušaje smo i ja i dobar dio javnosti već naučeni.

Označeno u