Zbog nevremena mještani Višnjice, Cvetlina i Voće ne mogu koristiti vodu za piće, postavljena cisterna Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Zbog nevremena mještani Višnjice, Cvetlina i Voće ne mogu koristiti vodu za piće, postavljena cisterna

IHR/Varaždinske vijesti | 16.8.2020. u 09:51h | Objavljeno u Aktualno

 Nakon jučerašnjeg nevremena, kakvo ne pamte stanovnici lepoglavskog kraja, mještani imaju problema u vodoopskrbi.

- Trenutno je najgore stanje na izvorištu Sutinska u Donjoj Višnjici s kojeg se vodom snabdijevaju domaćinstva višnjičkog, cvetlinskog i voćanskog kraja. Otežana je opskrba vode za 300-tinjak domaćinstava na području naselja Donja i Gornja Višnjica, Zlogonje, Rijeka Voćanska i Budinšćak. Ne radi se o biološkom zagađenju, tako da mjesta panici nema, ali iz IVKOM-Voda d.o.o. poručuju da građani vodu ipak ne koristite za ljudsku potrošnju već za sanitarne potrebe ili da je dobro prokuhaju prije korištenja - poručuju iz Grada Lepoglave.

Kako bi građanima osigurali privremeno rješenje snabdijevanja vodom, idućih dana od 9 do 19 sati mještani će imati spremnu cisternu ispred Vatrogasnog doma u Višnjici putem koje mogu osigurati potrebnu količinu vode za ljudsku potrošnju.

- Na terenu su raspoložive ekipe, koordiniramo oko svih potrebnih aktivnosti, a trenutno se radi na ispiranju cjevovoda putem hidrantske mreže. S obzirom na okolnosti nakon kiše i velike količine oborina, očekuje se da će normalna vodoopskrba spomenutog dijela naselja biti uspostavljena kroz tri do četiri dana - poručio je zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite grada Lepoglave.
Stariji građani, oni s otežanim kretanjem ili oni koji dolaze iz udaljenijih mjesta od Višnjice vodu mogu osigurati posebnom dostavom pozivom u IVKOM-Vode na broj telefona 042/770–550.

Označeno u