Igor Klopotan novi predsjednik varaždinske gradske podružnice HNS-a: Krećemo raditi od prvog dana!

VV | 5.12.2021. u 14:04h | Objavljeno u Aktualno

Na skupštini varaždinske gradske podružnice HNS-a, održanoj u petak, za novog predsjednika jednoglasno je izabran dr. sc. Igor Klopotan, dok su za potpredsjednike izabrani Mirna Šprem i Berislav Bračko.

Kako je najavio novi predsjednik Klopotan, s poslom kreću odmah od prvog dana. S obzirom da u posljednje dvije godine i nisu bili toliko aktivni koliko su trebali, smatra Klopotan, birači su ih na ovogodišnjim lokalnim izborima i kaznili.

- Odmah po preuzimanju mandata krećemo s inicijativom prema gradskoj upravi koju naša tri predsjednika mjesnih odbora već dugo guraju, kako bi se u tim mjesnim odborima podigla kvaliteta života. Naravno, fokusirat ćemo se na sve bitne događaje u gradu u kojima ćemo moći participirati i nastavit ćemo se boriti za kvalitetno obrazovanje, dostojanstvene plaće, podizanje komunalnog standarda i sve ono što je našim sugrađanima potrebno za kvalitetan život - naglasio je Klopotan.

Igor Klopotan je doktor znanosti, izabran u znanstveno nastavno zvanje docenta, ima 15 godina radnog staža u realnom sektoru i 10 godina u visokom obrazovanju. Član je Rotary kluba i aktivan u društvenom životu zajednice.

Mirna Šprem je diplomirala na FOI-ju s visokim prosjekom i dekanovom nagradom. Radi kao glavni programer u bankarskoj instituciji, a fakultetsko obrazovanje nastavlja u poslovnoj školi u Austriji. Kao zamjenica predsjednika svojim će idejama, znanjem, energijom i sposobnostima djelovati u smjeru razvoja Varaždina.

Berislav Bračko je predsjednik Mjesnog odbora Gojanec, oženjen je i otac troje djece. Želja mu je da se kvaliteta života svih prigradskih naselja podigne na višu razinu uređenjem dječjih igrališta, komunalne infrastrukture, biciklističkih staza i šetnica.

U petak je izabrana i nova predsjednica varaždinske gradske Ženske inicijative HNS-a, a to je Andreja Parlaj, dok je potpredsjednica Petra Kovačić.

Parlaj je najavila da će se Ženska inicijativa HNS-a zalagati za ravnopravnost spolova u svim društvenim i političkim sferama, prevenciju i suzbijanje nasilja nad ženama, toleranciju i humane odnose, poduzetništvo i ekonomsko osnaživanje žena te slobodu izbora.

- Iako živimo u 21. stoljeću, žene nažalost još uvijek nisu ravnopravne s muškarcima. Upravo je potpuna ravnopravnost nešto na što ćemo u narednom mandatu stavljati poseban naglasak i za što ćemo se boriti. Kao liberalni demokrati čiji temelj počiva na jednakosti i toleranciji, poticat ćemo veću zastupljenost žena u tijelima stranke i na kandidacijskim listama za predstavnička tijela - poručila je Parlaj.

hns varazdin 1

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci