Igor Klopotan novi predsjednik varaždinske gradske podružnice HNS-a: Krećemo raditi od prvog dana!

VV | 5.12.2021. u 14:04h | Objavljeno u Aktualno

Na skupštini varaždinske gradske podružnice HNS-a, održanoj u petak, za novog predsjednika jednoglasno je izabran dr. sc. Igor Klopotan, dok su za potpredsjednike izabrani Mirna Šprem i Berislav Bračko.

Kako je najavio novi predsjednik Klopotan, s poslom kreću odmah od prvog dana. S obzirom da u posljednje dvije godine i nisu bili toliko aktivni koliko su trebali, smatra Klopotan, birači su ih na ovogodišnjim lokalnim izborima i kaznili.

- Odmah po preuzimanju mandata krećemo s inicijativom prema gradskoj upravi koju naša tri predsjednika mjesnih odbora već dugo guraju, kako bi se u tim mjesnim odborima podigla kvaliteta života. Naravno, fokusirat ćemo se na sve bitne događaje u gradu u kojima ćemo moći participirati i nastavit ćemo se boriti za kvalitetno obrazovanje, dostojanstvene plaće, podizanje komunalnog standarda i sve ono što je našim sugrađanima potrebno za kvalitetan život - naglasio je Klopotan.

Igor Klopotan je doktor znanosti, izabran u znanstveno nastavno zvanje docenta, ima 15 godina radnog staža u realnom sektoru i 10 godina u visokom obrazovanju. Član je Rotary kluba i aktivan u društvenom životu zajednice.

Mirna Šprem je diplomirala na FOI-ju s visokim prosjekom i dekanovom nagradom. Radi kao glavni programer u bankarskoj instituciji, a fakultetsko obrazovanje nastavlja u poslovnoj školi u Austriji. Kao zamjenica predsjednika svojim će idejama, znanjem, energijom i sposobnostima djelovati u smjeru razvoja Varaždina.

Berislav Bračko je predsjednik Mjesnog odbora Gojanec, oženjen je i otac troje djece. Želja mu je da se kvaliteta života svih prigradskih naselja podigne na višu razinu uređenjem dječjih igrališta, komunalne infrastrukture, biciklističkih staza i šetnica.

U petak je izabrana i nova predsjednica varaždinske gradske Ženske inicijative HNS-a, a to je Andreja Parlaj, dok je potpredsjednica Petra Kovačić.

Parlaj je najavila da će se Ženska inicijativa HNS-a zalagati za ravnopravnost spolova u svim društvenim i političkim sferama, prevenciju i suzbijanje nasilja nad ženama, toleranciju i humane odnose, poduzetništvo i ekonomsko osnaživanje žena te slobodu izbora.

- Iako živimo u 21. stoljeću, žene nažalost još uvijek nisu ravnopravne s muškarcima. Upravo je potpuna ravnopravnost nešto na što ćemo u narednom mandatu stavljati poseban naglasak i za što ćemo se boriti. Kao liberalni demokrati čiji temelj počiva na jednakosti i toleranciji, poticat ćemo veću zastupljenost žena u tijelima stranke i na kandidacijskim listama za predstavnička tijela - poručila je Parlaj.

hns varazdin 1

Označeno u