IDEJNO RJEŠENJE POSTOJI, NO... Što je s projektom umirovljeničkog naselja u Varaždinu?

| 10.10.2021. u 13:54h | Objavljeno u Aktualno

Izgradnja novog doma za umirovljenike, odnosno umirovljeničkog naselja u Varaždinu, tema je koja još uvijek nema konkretnog rješenja. Naime, taj je projekt bio predizborno obećanje na temelju kojeg je Udruga umirovljenika grada Varaždina dala podršku bivšem gradonačelniku Ivanu Čehoku na lokalnim izborima 2017. i ove godine.

Od sadašnje gradske uprave zatražili smo stoga odgovor što će biti s tom idejom te ima li pomaka prema realizaciji ovog projekta. Podsjetili su da je Grad Varaždin u listopadu 2019. godine objavio Javni poziv investitorima za iskazivanje interesa za izgradnju umirovljeničkog naselja na ponuđenoj lokaciji Sajmišta u Biškupcu, kako bi se ispitalo postoji li interes potencijalnih investitora za sudjelovanje “u planiranju, razvoju i realizaciji izgradnje umirovljeničkog naselja koje bi zadovoljilo sve potrebe i interese starije populacije kao i osoba s posebnim potrebama kojima je potrebna njega i skrb”.

- Na navedeni javni poziv javila su se dvije grupacije investitora koje su iskazale interes za ulaganje u izgradnju umirovljeničkog naselja, jedna na lokaciji sajmišta, a druga uz koridor Sajmišne ulice. S obzirom na to da tada kroz navedeni Javni poziv Grad nije dobio očekivano idejno rješenje i opis planiranog budućeg umirovljeničkog naselja s predloženim oblikom ulaganja na području Sajmišta u Biškupcu, nastavljeni su razgovori s potencijalnim investitorom za izgradnju umirovljeničkog naselja uz produžetak Sajmišne ulice. Investitor je izradio idejno rješenje, a u tijeku su pripreme i rješavanje imovinsko pravnih odnosa koje vodi sam investitor – odgovorili su nam iz Grada, koji na navedenoj lokaciji raspolaže s dvije parcele ukupne površine 14.675 m².

Odgovor na pitanje o kojem je investitoru riječ nismo dobili, a upitali smo i koji oblik ulaganja Grad razmatra za taj projekt (prodaju zemljišta, davanje prava građenja, zajedničko ulaganje ili drugo).

- Investitor je na posljednjem sastanku preuzeo obvezu riješiti imovinsko pravne poslove na cijelom obuhvatu i dostaviti Gradu Varaždinu pismo namjere s predloženim modelom, no od veljače ove godine nemamo novih informacija oko tog modela koji je trebao predložiti – kratko su nam odgovorili.

Označeno u