Ide se u obnovu bazena i soba kako bi hotel Minerva dobio četiri zvjezdice Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Ide se u obnovu bazena i soba kako bi hotel Minerva dobio četiri zvjezdice

IHR/Varaždinske vijesti | 6.3.2024. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Vijećnici Županijske skupštine na današnjoj sjednici prihvatili su projekt "Unapređenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva – Varaždinske Toplice“. Riječ je o projektu ukupno vrijednom 17,2 milijuna eura, za koji je putem javnog poziva Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo 17,1 milijun eura ili 99,61 posto bespovratnih sredstava. Bolnica treba osigurati vlastito sufinanciranje prihvatljivih troškova u iznosu od 65.276,66 eura ili 0,38 posto.

- Cilj ovog velikog ulaganja je pretvoriti Minervu u hotel s četiri zvjezdice, čime cijelu Specijalnu bolnicu u Varaždinskim Toplicama i nadalje razvijamo kao centar zdravstvenog turizma Republike Hrvatske. Projektom je predviđena rekonstrukcija unutarnjih i vanjskih bazena, rekonstrukcija kuhinje, uređenje recepcije, soba, lobija, trga, uvođenje interneta u sve prostorije i niz drugih zahvata. Sada će uslijediti pokretanje postupka javne nabave za izbor izvođača radova, a vjerujem da će radovi biti završeni u roku te će Minerva postati reprezentativan objekt s 4 zvjezdice – najavio je župan Anđelko Stričak.

Prihvaćena je i Odluka o promjeni i proširenju djelatnosti Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice nakon što je realiziran projekt "Izgradnja i opremanje nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine“, što je omogućilo uvođenje novih terapijskih postupaka.