I Varteks zbog korone zatražio potpore za očuvanje radnih mjesta i odgodu plaćanja davanja

MGA/VV | 27.3.2020. u 11:33h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska tekstilna kompanija Varteks u četvrtak, 26. ožujka, putem Zagrebačke burze izvjestila je da je zbog utjecaja krize uzrokovane virusom COVID-19 na njezino poslovanje poduzela mjere usmjerene na očuvanje radnih mjesta.

- Uprava Varteks d.d. ovim putem dodatno informira o novim okolnostima te poduzetim mjerama suzbijanja utjecaja epidemije virusa COVID-19 na poslovanje Društva. Poduzete su sljedeće aktivnosti s ciljem održavanja likvidnosti, gospodarske aktivnosti i zadržavanja zaposlenosti.

Proizvodnja se odvija u smanjenom kapacitetu kako bi se zaštitilo zdravlje radnika. Započela je proizvodnja zaštitnih maski od čega će se prvih 70.000 komada donirati Civilnoj zaštiti i MUP-u RH. Predan je zahtjev HZZ-u za dodjelu potpore za očuvanje radnih mjesta. Predan je zahtjev Poreznoj upravi za odgodu plaćanja poreza, doprinosa i drugih davanja. U dogovoru s dobavljačima, smanjena je dinamika isporuka sirovina i repromaterijala prema novom planu proizvodnje - stoji u objavi koju potpisuje član Uprave Damir Radmilović.

Označeno u