I varaždinski biskup Bože Radoš priredio svečani prijem za izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića

VV | 22.12.2022. u 17:45h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u srijedu, 21. prosinca, u Biskupskom ordinarijatu Varaždinske biskupije izbornika hrvatske nogometne reprezentacija Zlatka Dalića kako bi njemu i njegovom timu čestitao na osvojenoj brončanoj medalji na svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru. Čestitkama i susretu su se pridružili i umirovljeni biskup Josip Mrzljak i generalni vikar Antun Perčić.

dalic.jpg

U jednosatnom razgovoru biskup Radoš je izrazio ponos i zahvalnost izborniku Daliću što se u njegovim nastupima može prepoznati jedan zdrav i nenametljiv duh kršćanskih vrijednosti koje uspijeva lijepo komunicirati. Posebnu radost čine mladi i djeca koje je hrvatska reprezentacija okupila oko svojeg nastupa na svjetskom prvenstvu, a kojima su prenijeli poruku kako se isplati raditi, nadati se, živjeti, sanjati i da su snovi ostvarivi kako kaže izbornik Dalić.

Biskup Radoš rekao je izborniku Daliću kako ga doživljava apostolom koji šalje poruku s mjesta s kojeg ju Crkva ne može poslati, u tom smislu to je i njegovo vjerničko poslanje. Na to je izbornik Dalić istaknuo kako Bog za svakog čovjeka ima svoj plan te je uvjeren da je i ovo Božji plan, za njega, za reprezentaciju i za našu domovinu. Rekao je kako je važno u ovim vremenima ljudima poslati ove poruke vjere, nade i zajedništva.

U nastavku razgovora bilo je govora i o iseljenoj Hrvatskoj, kako ohrabriti one koji bi se željeli vratiti u lijepu našu domovinu. 

Izbornik Dalić na kraju je zahvalio Biskupiji i biskupu Radošu na čestitkama, praćenju i podršci njegovom radu u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, kao i na svemu što čini za vjernike i čitav Hrvatski narod.

Dalic_Rados_14.jpg