I u Varaždinu zapaljen lampaš za Slobodana Praljka

M.P./Varaždinske vijesti | 30.11.2017. u 11:21h | Objavljeno u Aktualno

Jučerašnje potvrđivanje kazni zatvora Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću, a potom i ispijanje otrova Slobodana Praljka u haškoj sudnici, potaknula je Josipa Jozu Lovrića da zapali lampaš na Korzu ispred varaždinske Gradske vijećnice.

- Bio sam u Domovinskom ratu, u Bosni, znam što se tamo događalo i ovo što se dogodilo je van svake pameti. Da nije bilo njega, Bosna bi bila potopljena i osvojena. Sada mu se sudi kao ratnom zločincu...To je da se čovjek rasplače od muke! Silno me to pogodilo - emotivno nam je rekao Lovrić, inače rodom iz Žepča.

- Sada smo mi krivi, pa to normalan čovjek ne može shvatit. Ja bih sada uzeo oružje i za istu stvar opet ratovao, samo ne znam protiv koga. Ne mogu zamisliti da je cijeli svijet protiv nas, kako je to moguće da se tako prezentirala istina o ratu u Bosni. Stvari su ovdje naopačke, nismo mi napadali njih, nas je tamo bilo pet puta manje. Bili smo goloruki, nama su uzeli svo oružje. I sad je on zločinac, pa da njega nije bilo mi bi svi poginuli tamo... - poručio je.

 

20171130 104842

Označeno u