I u Austriji zaprepašteni izjavama Milanovića u vezi protuepidemijskih mjera

vv | 17.11.2021. u 15:45h | Objavljeno u Aktualno

-Usporedba mjera protiv pandemije Covid-19 i fašizma je neprihvatljiva. Naša je odgovornost zaštititi ljude u Austriji. Tu odgovornost ispunjavamo, poručili su iz austrijskog Ministarstva vanjskih poslova

I u Austriji zaprepašteni izjavama Milanovića u vezi protuepidemijskih mjera

Ocjena hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića austrijskih mjera protiv pandemije izazvala je diplomatsko uznemirenje u Beču. Austrijsko Ministarstvo vanjskih poslova, kako piše Die Presse, pozvalo je hrvatskog veleposlanika Daniela Glunčića na razgovor zbog "vrlo uznemirujućih izjava hrvatskog predsjednik", ne skrivajući da je s njima „zaprepašteno", ali nije se na tome stalo.

Milanovićeve izjave treba "najoštrije odbaciti", rečeno je nakon veleposlanikovog razgovora s glavnim tajnikom Peterom Launsky-Tieffenthalom.

-Usporedba mjera protiv pandemije Covid-19 i fašizma je neprihvatljiva. Naša je odgovornost zaštititi ljude u Austriji. Tu odgovornost ispunjavamo, poručili su iz austrijskog Ministarstva vanjskih poslova.

Hrvatski predsjednik, kako podsjeća Die Presse, izolaciju za necijepljene neizravno je opisao kao glupost, ali i više od toga.

-Ja imam problem u zadnje vrijeme s tim jednim mahnitanjem bez ikakvih argumenata. Ne može biti znanost izum cjepiva, što je rezultat rada nekoliko briljantnih umova i ove gluposti s mjerama. To nije znanstveno pitanje, ovo više veze sa znanošću nema. U Austriji danas zabranjuju ljudima koji nisu cijepljeni da izlaze iz kuće, što je to, znanost ili su to metode koje podsjećaju na tridesete godine?" zapitao je Milanović nakon audijencije kod Pape.