I TOGA IMA Patafta glasao protiv interesa vlastite tvrtke, ali UPU-u zone VIS Konfekcije ipak je prihvaćen

MGA | 8.7.2022. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Gradsko vijeće Grada Varaždina prihvatilo je i sva četiri prijedloga vezano uz izmjene prostornih planova, a riječ je o izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja, Generalnog urbanističkog plana, Urbanističkog plana uređenja povijesne gradske jezgre i Urbanističkog plana uređenja zone VIS Konfekcije.

Prilikom glasanja za UPU zone VIS Konfekcije vijećnik Davor Patafta nije propustio priliku kako bi održao lekciju platformi "Budimo grad" tj. njihovoj vijećnici Dubravki Novak koja je danas rekla kako smatra da je njihov vijećnik Hrvoje Petrić na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća, glasavši da se krene u izradu UPU zone VIS Konfekcije, glasao za dobru stvar, ali da misli da je trebao biti suzdržan, s obzirom da je osobnim interesima povezan s dotičnom tvrtkom.

- Da vijećnik Petrić nije prošli puta glasao za taj prijedlog, on ne bi prošao. Smatrate li da je Petrić tada postupio krivo, onda ispravite danas grešku i glasajte protiv UPU-a - zaključivao je Patafta, a njegovim se kritikama pridružio i HDZ-ov vijećnik Damir Habijan.

Nakon rasprave, a prilikom glasanja vezano za navedeni prijedlog UPU-a zone VIS Konfekcija, troje vijećnika HDZ-a bilo je protiv, baš kao i prilikom prošlog glasanja vezano za tu točku. Ovoga je puta i Patafta bio protiv, dok je ranije u vezi te teme bio suzdržan tj. ogradio se od glasanja zbog osobnog interesa. No, iako je, prema podacima Fine, i sam jedan od vlasnika tvrtke TEX-CO, koja je pak jedan od većinskih vlasnika VIS Konfekcije, ovoga je puta otišao korak dalje, pa je umjesto suzdržanosti, odlučio glasati protiv interesa vlastite tvrtke.

Za prijedlog je na kraju bilo 10 glasova za (SDP-a, Budimo grad - ovoga puta ipak bez Petrića i Reformista), dok su protiv bili troje HDZ-ovih vijećnika i Patafta, a Čehokovi su vijećnici bili suzdržani. S obzirom da je u tom trenutku kvorum bio sastavljen od samo 19 vijećnika, nakon glasovanja u prvi tren se smatralo da 10 glasova nije dovoljno za prolaz, ali su nakon stanke stručne službe utvrdile da je točka ipak prošla.