I TOGA IMA Američka IT korporacija kupila Upchain; Autodesk od sad i u Varaždinu

| 28.6.2021. u 15:16h | Objavljeno u Aktualno

Autodesk, američka softverska korporacija koja je razvila AutoCAD, jedan od najpoznatijih CAD aplikacija za 2D i 3D modeliranje raznih produkata, nedavno je kupila kanadsku tvrtku Upchain, koja posluje i u varaždinskom Tehnološkom parku, gdje ima razvojne programere u istoimenom hrvatskom poduzeću.

Upchain, prema ocjenama na IT tržištu, ima rješenja za vrhunsko upravljanje podacima o proizvodima (PDM), kao i upravljanje životnim ciklusom proizvoda (PLM), što je sve veći izazov. Upravo je to bio razlog preuzimanja kanadske tvrtke od strane američke korporacije, koja će time osigurati veće mogućnosti za inženjere, proizvođače, dobavljače i druge dionike proizvoda povećanjem suradnje u cijelom decentraliziranom lancu vrijednosti proizvoda, bez obzira na CAD sustav.

Upchain je, naime, stvorio jedinstvenu platformu u oblaku, koja uklanja granice tradicionalnih PLM i PDM tehnologija, pomažući proizvođačima da upravljaju složenošću među timovima, stavljajući podatke u središte procesa razvoja proizvoda.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...