I ove godine besplatno turističko vođenje Varaždinom povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske

VV | 14.1.2023. u 08:02h | Objavljeno u Aktualno

U nedjelju, 15. siječnja, širom Hrvatske održava se projekt pod nazivom "Upoznaj svoju zemlju" u sklopu kojeg se održavaju besplatna turistička vođenja po najvećim gradovima naše zemlje.

U Varaždinu besplatne razglede organizira Društvo turističkih vodiča Varaždin, a zainteresirani građani mogu doći na Korzo, ispred Gradske vijećnice, u 12 sati, odakle će krenuti tura.

I ove se godine projekt održava u više od 40 gradova diljem Hrvatske povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske. Projekt od 2018. godine (uz prekid uzrokovan pandemijom) organizira Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i nizom partnera te uz podršku niza muzeja, povijesnih postrojbi i kulturnih ustanova.

Programi u svim gradovima (uz manje, opravdane iznimke) počinju u isto vrijeme; 15. siječnja 2023. godine u 12:00 sati.

- Obzirom da smo proteklih godina dobili jako dobre reakcije velikog broja građana, kao i gotovo svih medija, te je događaj postao svojevrsna tradicija, odlučili smo ga ponoviti i ove godine te na isti način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine.

Pozivamo sve građane da upoznaju gradove diljem Hrvatske i zajedno s nama otkriju skrivene priče koje pričaju. Smatramo da svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske, kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine - stoji u pozivu organizatora.