I iz Domovinskog Pokreta Varaždinske županije reagirali za zatvaranje Korza zbog koncerta

Varaždinske vijesti | 29.11.2021. u 18:11h | Objavljeno u Aktualno

I iz Domovinskog Pokreta Varaždinske županije, reagirali su na aktualnu gradsku vlast i zatvaranje gradskog Trga Kralja Tomislava, poznatijeg kao varaždinskog Korza zbog koncerta.

Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

"Ogorčeni smo postupkom aktualne gradske vlasti na čelu sa gradonačelnikom Bosiljem, a povodom najavljenog zatvaranja središnjeg gradskog trga za sve građane i posjetitelje koji nemaju valjanu COVID potvrdu. Smatramo neprimjerenim zatvoriti Korzo u vrijeme koncerata glazbenih umjetnika, pogotovo u ovo Adventsko vrijeme.

Ako se već htjelo provoditi neke epidemiološke mjere, onda su se takvi događaji mogli i morali organizirati na nekom drugom mjestu, npr. prostoru Starog grada Varaždina, kao što je to bio slučaj u vrijeme Špancirfesta, te bi se time upotpunio i taj prostor.

Grad Varaždin ima na raspolaganju puno lijepih površina za kulturna događanja u koje spadaju i najavljeni koncerti, ali nikako se ne može u te svrhe koristiti središnji gradski trg koji se sada planira zatvoriti na neke sugrađane. Zar je Advent u Varaždinu predviđen za odabrane ? Zar postoje u gradu Varaždinu građani drugog reda?"

Označeno u