U Varaždinskoj županiji štrajk se nastavlja, u osnovnim školama štrajka i više učitelja nego jučer Foto: Ilustracija

U Varaždinskoj županiji štrajk se nastavlja, u osnovnim školama štrajka i više učitelja nego jučer

IHR/Varaždinske vijesti | 11.10.2019. u 10:21h | Objavljeno u Aktualno

Kao što je i najavljeno, štrajk u osnovnim i srednjim školama Varaždinske županije nastavljen je i danas.

Iako se podaci još prikupljaju, prema prvim informcijama s terena štrajku učitelja u osnovnim školama Varaždinske županije danas se pridružilo još više učitelja nego jučer, kada ih je sudjelovalo 83 posto.

- Točne podatke o broju učitelja koji štrajkaju u 40 osnovnih škola imat ćemo oko 11 sati - poručila je sindikalna povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja Julijana Petrina. 

Štrajku su se danas priključili i djelatnici IV. OŠ Varaždin, u kojem djeluje sindikat Preporod.

- Većina zaposlenika IV. OŠ Varaždin su se pismeno odlučili za štrajk te se danas ne provodi odgojno-obrazovni proces niti popodnevne aktivnosti u školi - izvjestili su svoje učenike na internet stranicama te škole.

Povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama za Varaždinsku županiju Zvonimir Lončar rekao je kako su i danas sve srednje škole iz Varaždinske županije u štrajku, ali zasad ne otkriva kada će ponovno Varaždinska županija doći na red za štrajk, s obzirom da se od danas provodi cirkularni štrrajk.

- Sve opcije su otvorene. Štrajk traje, a ocijeni li središnjica da je potrebno ići u još veći pritisak, moguće je da ponovno bude štrajka u školama u cijeloj Hrvatskoj - rekao je Lončar.

S obzirom da mnoge brine hoće li škole uspjeti nadoknaditi izgubljene dane zbog štrajka, Lončar poručuje roditeljima da ne brinu.

- Konkretno, u Varaždinskoj županiji su izgubljena dva dana i siguran sam da ni jednom nastavniku neće biti problem odratiti te dane tijekom narednih osam mjeseci. Hvala još jednom roditeljima na razumijevanju i podršci koju nam daju u ovom štrajku koji će potrajati do ispunjenja naših zahtjeva - poručio je Lončar.