"I dalje pružam ruku suradnje Kišiću, koji bi mogao biti zamjenik gradonačelnika" Foto: Krešimir Đurić

"I dalje pružam ruku suradnje Kišiću, koji bi mogao biti zamjenik gradonačelnika"

| 7.11.2016. u 16:34h | Objavljeno u Aktualno

Godina je gotovo na izmaku, a sve se više osjeća i da su lokalni izbori pred vratima. S varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušem u tom smo povodu razgovarali o dosad učinjenom i o stanju u gradu.

Mogu li HNS i SDP zajedno izaći na lokalne izbore u Varaždinu?

Zajednički izlazak na izbore je apsolutno moguć i poručujem gospodinu Kišiću da i dalje pružam ruku suradnje ako neće pokušavati raditi stvari “na silu”, jer ovo što on trenutačno radi je njegova osobna ambicija i “silovanje” činjenice da želi postati Varaždinac preko noći, što ipak ne ide. Mislim da bi bilo prirodnije da, nakon što je bio zamjenik župana, bude jedan mandat zamjenik gradonačelnika. U Županiji je taj posao odrađivao korektno i mislim da bi bio dobar i kao zamjenik gradonačelnika. A kad jednog dana stekne varaždinski “pedigre”, može se kandidirati za gradonačelnika. Ne možete “na silu” postati Varaždinac samo zato što biste tako htjeli i zbog ambicije da budete gradonačelnik. No ako te suradnje neće biti, spreman sam da na izbore izađemo odvojeno pa će Varaždinci vidjeti tko je bio taj koji je pet godina radio i tko je zaslužan za sve dobre stvari, ali prima i kritike za ono što nije napravljeno, a tko je bio taj koji se pet godina “šlepao”.

Dakle, planirate se kandidirati za gradonačelnika, jer je i župan rekao da će HNS imati svog kandidata?

Definitivno se planiram kandidirati na izborima za gradonačelnika. Kada vidim i čujem što izjavljuju protukandidati i kojim smjerom namjeravaju voditi grad, bilo bi neodgovorno s moje strane prema građanima da ne planiram ponoviti još jedan mandat. Sjetite se samo nedavnog pokušaja vraćanja starih rješenja za balirano smeće zbog kojih je podignuto nekoliko optužnica. Moram se tome suprotstaviti. Jedan je mandat premalo za napraviti ozbiljan posao. U ovom mandatu rješavali smo se starih balasta koji su kočili razvoj grada. Sada kada smo to riješili i zauzeli dobre startne pozicije, ne želim propustiti priliku kapitalizirati taj uloženi trud i povesti grad u snažniji investicijski razvoj.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u