HUMANOST NA DJELU Branitelji adaptiraju prostor za čovjeka koji živi u polju

D.P. | 4.1.2018. u 14:34h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je Varaždinka Marina Kolarić na svom Facebook profilu upozorila kako naj ednom polju pored Varaždina, u nastambi od plastike živi čovjek u zaista nehumanim uvjetima - pokrenuo se kotačić dobrote.

(NE)BOŽIĆNA PRIČA Deset godina čovjek živi u nastambi od plastike polju pored Varaždina

Mnogi su se javili kako bi skupili odjeću i hranu za nesretnog čovjeka, a mnogi su se uključili i u traženje smještaja.

Prema posljednjim informacijama - smještaj je pronađen i u tijeku su radovi na adaptaciji prostora u kojem će moći trajno boraviti u ljudskim uvjetima.

- Građevinske radove izvode članovi Braniteljske zadruge Petrijanec, aktivni članovi 7. Gardijske brigade „Puma“ i pripadnici UDVDR-a Petrijanec i Varaždin, kojima zahvaljujem na nesebičnom angažmanu no za finalizaciju nam je potreban građevinski materijal u iznosu od 1 300 kuna. Ako bilo tko od vas može sudjelovati i na najmanji mogući način u pribavljanju ovih sredstava, molim vas da mi se javite u inbox radi dogovora - napisala je Marina Kolarić kojoj se možete javiti oko dogovora.

Spomenimo i kako je jutros u našu redakciju stigla gospođa iz Kućana Gornjeg koja nam je kazala da je voljna čovjeku iz polja pružiti krov nad glavom.

- To što sam pročitala me dirnulo i nepojmljivo mi je da netko tako živi. Imam veliku kuću i mjesta i ako je čovjek u redu, ja ću mu pružiti smještaj - rekla nam je danas nakon čega smo doznali kako je smještaj u postupku rješavanja.