Humanitarna akcija Zaklade Vita: Podijeljeno čak 700 porcija bakalara i krumpira

| 30.3.2018. u 12:06h | Objavljeno u Aktualno

Čak 700 porcija bakalara i krumpira podijeljeno je danas u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu. Naime, radi se o donatorskoj akciji Zaklade Vita koja drugu godinu organizira tradicionalnu podjelu bakalara na Veliki petak s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć roditeljima djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti.

- Nažalost te djece je danas sve više, a troškovi liječenja su izrazito veliki i mi smo uz ono što financira Županija i što skupljamo od privatnih i pravnih sponzora odlučili još pokrenuti niz drugih humanitarnih akcija kako bismo skupili i pomogli što više sredstava te kako bismo osvijestili ljude da pomažu toj djeci što je moguće više – rekla je upraviteljica Zaklade Natalija Martinčević.

Odlično jelo s bakalarom pripremili su vrijedni kuhari Hotela Minerva, a brojni građani su svojim doprinosom pomogli Zakladi Vita koja organizira ovu donatorsku akciju, a čiji osnivač je Varaždinska županija.

- Zadovoljni smo odazivom građana, nekada se jeo „pretepeni“ grah i ribice, mi smo malo prilagodili jelovnik Velikom petku pa smo se odlučili za ovu kombinaciju koja je jako fina – rekla je Martinčević.

Inače, kako je dodala, ovo je druga akcija Zaklade Vita. Prva je bila u studenom kada se dijelila sarma, a 500 porcija podijeljeno je doslovno u 45 minuta.

- Sada smo se malo bolje pripremili pa smo spremili 700 porcija bakalara. Odazvali su se iz Minerve koji su sve to pripremili, moram im zahvaliti jer nije malo skuhati 700 porcija bakalara. Dosta je to veliki izazov, a također i našem stalnom partneru OPG-u Cafuk koji je donirao krumpir - zaključila je.