Huđek o upisima u srednje škole: Od ukupno 1.933 upisna mjesta, ostalo je slobodno svega 151 mjesto Foto: Krešimir Đurić

Huđek o upisima u srednje škole: Od ukupno 1.933 upisna mjesta, ostalo je slobodno svega 151 mjesto

Varaždinske vijesti | 12.7.2022. u 13:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek danas je izvijestio o rezultatima upisa u prve razrede srednjih škola.

Već sada popunjene su Prva gimnazija Varaždin, Druga gimnazija Varaždin, Elektrostrojarska škola Varaždin, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin, Strojarska i prometna škola Varaždin, Medicinska škola Varaždin i Srednja škola u Maruševcu.

Gledajući sve srednjoškolske ustanove kojima je osnivač županija i one kojima nije – od ukupno 1933 upisna mjesta, ostalo je slobodno svega 151 mjesto.

- Ono što možemo reći, gledajući u postotku, a ne brojčano, pobjednik upisa je Srednja škola „Arboretum Opeka“. Naime, ako uzmemo 2020. godinu kao referentnu, ove godine u tu školu imamo 50 posto veći upis nego tada. U ovom trenutku naš indeks upisa na ljetnom roku je 108, prošle godine u ovo vrijeme bio je 107, znači za jedan postotni bod smo jači. To znači da ćemo zajedno s jesenskim upisnim rokom ispuniti brojku od 10 posto učenika koji dolaze iz drugih županija. – naglasio je Huđek.

Do 13. srpnja budući srednjoškolci moraju dostaviti dokumentaciju u škole, a do 15. srpnja bit će objava okvirnog broja slobodnih mjesta. Jesenski rok počinje 20. kolovoza i završava 27. kolovoza, dok nova školska godina započinje 9. rujna. Od 12. rujna počinju upisi i u centre izvrsnosti koji će započeti danom otvorenih vrata gdje će se pokazati što sve očekuje buduće polaznike.