Zoran Vidović Foto: Krešimir Đurić

HSLS Varaždinske županije ima svog kandidata za Europski parlament

M.N./Varaždinske vijesti | 9.5.2019. u 17:52h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska socijalno liberalna stranka na izbore za Europski parlament izlazi samostalno, sa novim licima i bez fige u džepu. Prva na kandidacijskoj listi broj 13. je doktorica znanosti Saša Poljanec-Borić, a kandidat iz Varaždinske županije, odvjetnik Zoran Vidović (predsjednik gradskog ogranka Varaždin) nalazi se na devetom mjestu.

HSLS će se u Europskom parlamentu zalagati za smanjenje prevelike administracije i za smanjenje uprava i agencija Europske Unije. Umjesto temeljnih reformi, eurobirokracija gomila zakone i odluke umanjujući time konkurentnost same Unije a što se reflektira i u našoj državi.

Ratovi, klimatske promjene, terorizam, sve više pojačavaju migracijski pritisak na Europu, a samim tim i na Hrvatsku, radi čega će se liberali zalagati za konačnu primjenu Schengena na našim granicama i za primjenu Schengena uz uravnotežen pristup migrantima, usklađen sa sigurnosnim procjenama. Ulaz u Schengenski prostor je jedan od temeljnih faktora koji će razvijati i sada zapostavljene pogranične krajeve tako da će liberali svojim pristupom i načelom pripadanja Europskoj uniji svakom omogučiti i pružiti stvarnu šansu za napredak i pripadnost ovom dijelu Europske unije.

Hrvatska socijalno liberalna stranka na izborima očekuje rezultat, primjeren liberalnom potencijalu liberala u Hrvaskoj i razultat koji će u konačnici biti zalog bolje budućnosti građana Hrvatske i novog HSLS-a.