Hrvatski sindikat radnika migranata intenzivno radi na prikupljanju članstva Foto: VV arhiva / ilustracija

Hrvatski sindikat radnika migranata intenzivno radi na prikupljanju članstva

Varaždinske vijesti | 14.9.2021. u 15:39h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatski sindikat radnika migranata (HSRM) ovih dana intenzivno radi na prikupljanju članstva.

Upućen je poziv svim njegovateljicama, kao i njegovateljicama članicama austrijskog sindikata vidaflex, da se učlane u Hrvatski sindikat radnika migranata.

- Ujedno, upućujemo poziv svima koji rade u Austriji i to u području: hotelijerstva, ugostiteljstva, pripreme i posluživanja hrane, u svim medicinskim zanimanjima, kao vozači u prijevozu roba i ljudi te svima zaposlenima u željezničkom i zračnom prometu da se učlane u vidaflex te u naš Hrvatski sindikat radnika migranata. Kako ne bi bilo zabune, ističemo da se u austrijski sindikat vidaflex mogu učlaniti samo obrtnici ili zaposlenici koji rade u Austriji - napominju iz HSRM-a.

Ističu da se u Hrvatski sindikat radnika migranata mogu učlaniti radnici iz svih branši (građevinarstvo, metalska industrija i sl.), bez obzira jesu li članovi nekog granskog sindikata u zemlji u kojoj rade.

- Također, pozivamo sve radnike migrante, poglavito one koji rade u Njemačkoj, Italiji, Sloveniji, Irskoj, Danskoj, Švedskoj, odnosno u bilo kojoj državi članici Europske unije da pristupe HSRM-u i tako zaštite svoje interese i prava - dodaju iz sindikata.

- Naime, gotovo svakodnevno nam pristižu upiti njegovatelja i njegovateljica koji rade u Austriji i/ili susjednoj Italiji, a nisu članovi vidaflexa, mogu li se učlaniti samo u Hrvatski sindikat radnika migranata. Naravno, izbor članstva u sindikatu je slobodan te vas pozivamo da nam se pridružite. U tom slučaju mi ćemo zastupati i štiti vaše interese, osim u Hrvatskoj, i na području Republike Austrije odnosno zemlje u kojoj radite - pojašnjavaju iz sindikata.

Iznos godišnje članarine u Hrvatskom sindikatu radnika migranata za članove vidaflexa iznosi 20 eura ili 150 kuna, dok je visina redovne članarine, za one koji nisu članovi vidaflexa, 40 eura ili 300 kuna.

- Ističemo da se članarina plaća za cijelu godinu. Pristupanjem članstvu Hrvatskog sindikata radnika migranata, podsjećamo, stječete pravo na punu pravnu zaštitu i zastupanje našeg službenog odvjetnika.

Dodatne informacije i kontakti dostupni su na stranici HSRM-a - hsrm.hr.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci