Hrvatski sabor potvrdio Damira Habijana za ministra gospodarstva i održivog razvoja Foto: HDZ

Hrvatski sabor potvrdio Damira Habijana za ministra gospodarstva i održivog razvoja

vv | 20.12.2023. u 16:37h | Objavljeno u Aktualno

Danas je i službeno potvrđena odluka o novom ministru gospodarstva i održivog razvoja, Damiru Habijanu. Odluka je to koju je donijela saborska većina sa 77 glasova za, 33 protiv i 1 suzdržanim glasom. Podsjetimo, nedavno je smijenjen ministar gospodarstva Davor Filipović te njegov posebni savjetnik Jurica Lovrinčević zbog Afere Mreža.  

Nedugo nakon toga je krenula potraga za novim ministrom, a već se krajem prošlog tjedna iskristaliziralo ime Damira Habijana, što je uskoro i potrvđeno izjavom premijera Andreja Plenkovića.

- Odlučio sam predložiti Damira Habijana za novog ministra gospodarstva i održivog razvoja. Riječ je o zastupniku koji dolazi iz Varaždina koji je pravnik i dosad je bio predsjednik gradske organizacije HDZ-a u Varaždinu - rekao je premijer krajem prošlog tjedna.

- Moj je životopis više-manje svima poznat, znate me iz Sabora, stoga ću izdvojiti samo činjenicu da sam kao odvjetnik radio na predmetima koji 95% uključuju korporativno pravo. Itekako imam iskustva, dakle, s poduzetništvom i cijelim realnim sektorom. Resor je izazovan, ali vjerujem u sebe, pri čemu napominjem da sam se oduvijek smatrao timskim igračem. Prisega koju sam dao kao zastupnik, da ću poštivati Ustav i zakone te raditi na dobrobit države, bit će okvir mog angažmana i u Vladi RH - istaknuo je Damir Habijan na zajedničkoj sjednici nadležnih saborskih odbora gdje je potvrđena njegova kandidatura, a kasnije je potvrđeno imenovanje na izvanrednoj sjednici Hrvatskog sabora sa samo jednom točkom na dnevnom redu, a to je glasanje o novom ministru gospodarstva i održivog razvoja.